Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


Официалната и народната медицина препоръчват лука при заболявания на горните дихателни пътища.Използува се и за лечение на трудно зарастващи рани. Служи като профилактично средство при грипна епидемия.Употребява се при лечение на запек, диабет, повишено артериално налягане, хемороиди, против хълцане,  за засилване на диурезата и др.

При кашлица:
Разрязва се на 4 части една голяма глава лук и се поставя в един литър вода, в която предварително са разтворени 200г захар.Кипва прецежда се и се изсипва в стъклен съд.Пие се по една супена лъжица преди ядене.Ако кашлицата не изчезне, тази процедура се повтаря.

При атеросклероза:
Настъргва се и се прецежда през двойна марля кромид лук.Взема се една водна чаша сок от него и се смесва с една водна чаша мед. Разбърква се добре и се съхранява в стъклен съд на хладно.Взема се по 1 суп.лъжица 3 пъти на ден 1 час преди хранене или 2-3 часа след хранене.Лечението се провежда 2 месеца.

При мазоли:
Люспи от лук се накисват в оцет и стоят две седмици,може и по-дълго време.Вечер върху мазола се поставя дебел слой от люспите и се превързва.Престоява цяла нощ.Процедурата се прави в течение на няколко дни,докато мазолът изчезне.

При болно гърло и кашлица:
Вземат се външните люспи от 10 глави червен лук, заливат се със 700мл вода и врат 15мин. Прецежда се. Изпива се на 3 порции- сутрин, обяд и вечер, задължително топло.Лечението продължава една седмица, втората се почива и отново се пие една седмица.Така цели два месеца.

 

Здравни новини

Реклама