Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


За изхвърляне на пясък- Две пълни лъжички изсушени листа от целина, залейте с чаена чаша вода и загрейте до кипване. Кисне 20-30 мин., прецежда се и се пие по две винени чаши дневно преди ядене.

Високо кръвно - Изчистете и нарежете на ситно 2-3 глави целина заедно с надземната част. Варете 15 мин. в 1 л. вода.Пийте по две винени чаши дневно.  За да придобие по-приятен вкус отварата, можете да прибавите малко мед или сок от моркови.

Липса на апетит - Половин час преди ядене пийте чай от нарязана на ситно целина, горчивка и репей.

Успокоение на нервите- По 50г. от корена и листата на целина, залейте с литър вода и след като кипне, отстранете от огъня. Оставете да кисне 1час в захлупен съд.Чая пийте студен вместо вода.

Забележка: Отвара от целина не бива да пият бременните и болните от възпаление на бъбреците. Те трябва да ограничат това растение и като храна.

При контузия: На контузеното място сложете счукани свежи листа от целина и направете лека превръзка. Същото може да се направи и при отворени рани, но в този случай листата трябва да се дезинфекцират много добре.

Пърхот: Водата в която сте варили целина, е отлично козметично средство. В продължение на един месец изплаквайте с такава вода главата си след измиван и пърхотът ще изчезне, А косъмът ще стане здрав и блестящ. Тази вода действа добре и за освежаване на лицето.  
Бременните да внимават с целината

 

Здравни новини

Реклама