повишете продажбите

Не обичате да продавате? Много собственици на бизнес са така, но успехът им зависи от това. Вие сте собствени на бизнес, а не продавач...ясно. Но, за да може вашия бизнес да бъде успешен трябва да продавате своя продукт или услуга. Така че ето ви няколко съвета, които да ви помогнат да овладеете изкуството на продажбата, без всъщност да продавате:

Дайте на вашата аудитория причина да иска да купува продуктът ви
Развийте максимално маркетинга си – социални мрежи, локални мрежи и т.н. Наемете най – добрите маркетолози, които знаят какво да правят. След като си свършат нещата клиентите ви ще бъдат заинтригувани, осведомени, поканени и продажбите ще текнат без вие да имате директно участие в тях. Затова демонстрирайте своя опит на вашата клиентела чрез продуктите или услугите които им продавате, за да се върнат отново и отново.
Когато покажете вашия опит, вашите клиенти ще ви оценят за всичко което им давате вие и продуктите ви.

Нека клиентите говорят за себе си
Не е изненада това – хората обичат да говорят за себе си. Възползвайте се от това им желание. Задайте въпроси на клиентите си свързани с вашата марка чрез анкета. Хубавото е че, те ще се почувстват специални за вас, а вие няма да им се натрапвате директно. И в крайна сметка и вълкът сит и агнето цяло. Това ще бъде прелюдия към същинската продажба на продуктът ви.

Накарайте клиентите си да се смеят
Толкова много хора се страхуват да публикувате неща, които не са пряко свързани с тяхната марка. Това е страх , който трябва да се преодолее. Например един фризьорски салон. Можете да публикувате снимка на куче, което е имало лош ден за козината си с надпис, който гласи: „Изглежда, че Фридо е трябвало да влезе в салона днес.”

Използвайте правилото 80/20
Сега идва частта, където можете да насърчавате бизнеса си - да, все още можете да направите това, разбира се! Ключът е да се придържате към правилото 80/20 за вашето задоволство. Чрез изграждане на взаимоотношения с клиентите си на 80% вие ще можете да се си осигурите 20% печалба за себе си, без да се страхувате. Тъй като вие сте ангажирали клиентите си с ценна информация, позволявате им да говорят за себе си, забавлявате ги с една дума вие ги задоволявате, така те с внимание ще изслушат вашите промоции и ще купуват.

Подобни статии:
 
Петте финансови грешки, които най – често се допускат Bankrate.com обобщава петте най – важни такива грешки: Броите стотинките,...
КРЕДИТНИ КАРТИ. Да избереш най – точната кредитна карта “Guardian Unlimited” Почти всеки предлага кредитни карти тези дни, от...
Организирайте деня си в офиса Фрагментирайте задачите си за деня Всеки ден си пишете на лист, какво...

Реклама