biznes-m.jpg

Когато привлечете нов клиент, с който искате да работите и за в бъдеще има някои неща върху които трябва да поработите и обърнете внимание, за да се получи така желания от всички предприемачи повторен бизнес.

Бъдете посветен на съвместната ви работа
Да сте ангажиран с новия клиент съвсем не означава да се грижите само за неговите нужди и да зарежете останалите си клиенти и задължения. Това означава да му покажете, че въпреки натовареното ви ежедневие, вие работите за него – спазвате срокове – и се справяте чудесно.

Колко време отнема да получите повторна оферта
Една от основните причини фрилансърите и предприемачите  да губят бизнеса си е, че не отговарят на запиванията на клиенти. Не се ограничавайте до проверка на вашия имейл веднъж на ден (ако предпочитате да даде имейл адреси, а не телефонни номера), но ако го направите, се уверете, че клиентът знае, разбрал е вашият отговор. Комуникацията в бизнесът е много важна – тя е всичко. Затова ако сте прекалено, ангажиран, а сте се нагърбили с куп неща – наемете си служител, който да отговаря и води кореспонденцията с клиентите ви.

Предоставяйте качеството не са сметка на количеството
Разбира се, че искате да имате 3 вместо 1 образно казано, само, за да покаже, че „Хей, аз мога повече!”. Но знайте, че за клиента е доататъчно само 1 – това от което се нуждае – едно да е и да е качествено. Ако сте прекарали пет часа да създадете 3 неща примерно, познайте какво, просто губи пет часа и вероятно един клиент. Придържайте се към това, което е в договора, то е в договора по причина, а за допълнителна работа намерете време извън останалото.

Винаги има място за подобрение
Вие сте добър в това което вършите, но това не означава, че е оптималното добро – винаги може и по – добре. Защо ли? Защото винаги има някой, някъде където ще го направи по – добре от вас. Затова трябва да разцъфнете себе си от към умения, знания и действия почти всяка минута в бизнеса.

Цените всички клиенти
Един от най-важните, а често и най – цените при повторен бизнес е това как сте си изпълнявали задълженията към предишните клиенти – реномето ви в бизнес средата.  Отделете време, за да прегледате и отговорите на писмата в електронната си поща, картички или се обадете на стар клиент само, за да питате как е и какво удоволствие е било да работите с него. Просто изграждането на отношения с клиентите в един вид създаване на семейство – бизнес семейство, което си има доверие и така ще градите бетонния път на своя бизнес.  

 
Да се свържа ли с работодателя преди интервюто? Преди няколко дена попаднах на интересна дискусия в един ...
10 прости начина да спечелите от интернет маркетинга Когато си мислите за интернет маркетинга, какво всъщност трябва да ви...
Развитие на маркетинга в интернет Експлозивното развитие на медиите в наши дни дава възможст на много...

Реклама