biznes-m.jpg

Когато привлечете нов клиент, с който искате да работите и за в бъдеще има някои неща върху които трябва да поработите и обърнете внимание, за да се получи така желания от всички предприемачи повторен бизнес.

Бъдете посветен на съвместната ви работа
Да сте ангажиран с новия клиент съвсем не означава да се грижите само за неговите нужди и да зарежете останалите си клиенти и задължения. Това означава да му покажете, че въпреки натовареното ви ежедневие, вие работите за него – спазвате срокове – и се справяте чудесно.

Колко време отнема да получите повторна оферта
Една от основните причини фрилансърите и предприемачите  да губят бизнеса си е, че не отговарят на запиванията на клиенти. Не се ограничавайте до проверка на вашия имейл веднъж на ден (ако предпочитате да даде имейл адреси, а не телефонни номера), но ако го направите, се уверете, че клиентът знае, разбрал е вашият отговор. Комуникацията в бизнесът е много важна – тя е всичко. Затова ако сте прекалено, ангажиран, а сте се нагърбили с куп неща – наемете си служител, който да отговаря и води кореспонденцията с клиентите ви.

Предоставяйте качеството не са сметка на количеството
Разбира се, че искате да имате 3 вместо 1 образно казано, само, за да покаже, че „Хей, аз мога повече!”. Но знайте, че за клиента е доататъчно само 1 – това от което се нуждае – едно да е и да е качествено. Ако сте прекарали пет часа да създадете 3 неща примерно, познайте какво, просто губи пет часа и вероятно един клиент. Придържайте се към това, което е в договора, то е в договора по причина, а за допълнителна работа намерете време извън останалото.

Винаги има място за подобрение
Вие сте добър в това което вършите, но това не означава, че е оптималното добро – винаги може и по – добре. Защо ли? Защото винаги има някой, някъде където ще го направи по – добре от вас. Затова трябва да разцъфнете себе си от към умения, знания и действия почти всяка минута в бизнеса.

Цените всички клиенти
Един от най-важните, а често и най – цените при повторен бизнес е това как сте си изпълнявали задълженията към предишните клиенти – реномето ви в бизнес средата.  Отделете време, за да прегледате и отговорите на писмата в електронната си поща, картички или се обадете на стар клиент само, за да питате как е и какво удоволствие е било да работите с него. Просто изграждането на отношения с клиентите в един вид създаване на семейство – бизнес семейство, което си има доверие и така ще градите бетонния път на своя бизнес.  

 
Интервю за работа Добре написаното мотивационно писмо и автобиография е само част от...
Митове за автобиографията Мит № 1 Списък на личните ви интереси Много търсещи работа се...
Въпроси, които всеки фрийлансър трябва да зададе на своите клиенти Един фрийлансър, за да приключи даден проект може да му отнеме...

Реклама