как да поискате повишение на заплатата

Хубаво е, не, задължително е да сте на ясно как да си поискате повишение. Има неща – думи, които не трябва никога да казвате когато го правите пред шефа.:

Заплашвате шефа си с друга работа
Тази стратегия е грешна, ако го заплашите с напускане той най – вероятно ще ви уволни. И това е така, защото няма шеф на Земята, който да търпи да бъде притиснат. И не забравяйте, че няма незаменими хора.

Споменавате, че ваш колега получава повече пари
Това е доста просто: Колко ви се плаща е отражение на собствената ви работа. Защо шефът ви плащат повече на колега, може би защото е по рентабилен в работата си.

Да попитате за повишение по време на съвещание, ей така по между другото
Разговор с шефа за естеството на работата ви и вмъкването на искането само ще наклони в негативна посока това повишение и нищо повече няма да постигнете.

Да кажете на шефа си: "Аз вече правя това, което и ти, трябва да получавам същото."
Даже и да е така, все пак той вие назначил, а вие имате задължението да си вършите работата и да не гледате на шефа в паницата.

Хленчите за вашите лични проблеми
Всеки има проблеми, и шефът ви може да бъде съпричастен към това и да ви съчувства, но не е длъжен да ги решава само, за да се почувствате добре. Ипотеката, студентски заем или кредит не го интересуват, вие сте там за да работите това за което сте били назначени и да изпълнявате взаимните си договорни отношение и... нищо лично.

Да искате твърде много пари
Не е нужно да бъдете ядрен физик, за да знаете, че времената са трудни, всички говорят за световна икономическа криза и т.н. Та, това искане за много пари, които не отговарят и 50 % на способностите ви си е просто смешно.

Да кажете на шефа си за "всичките пазарни проучвания" които сте направили
Поздравления, вие няма да имате повишение скоро. Пазарните проучвания за заплащането на определена длъжност въобще не го интересуват и знаете ли защо? Защото той ви плаща, а не пазарът.

Да искате повишение по време на лошата си презентация
Това си е равносилно на глупав шеф. Ако има някой такъв, който да повишава при лоша работа значи няма да изкара дълго на бизнес сцената си.

Да не питате за повишение изобщо
Да не искате повишение може да има отрицателно въздействие върху живота ви в дългосрочен план. Няма как да получите (освен при определени ситуации) повишение ако не си го искате.

 
Бизнес идеи. Част 3 Природни ресурси и минно дело Селско стопански бизнес Бизнес със...
Инвестирането срещу Спестяването – кое е по – доброто за вас? “ Парите сами по себе си не се губят или правят, те се трансформират от...
Печеливш бизнес? Няколко съвета За да не се сринете изненадващо и без видима причина като бизнесмен...

Реклама