Печеливши бизнес идеи

Бизнес идеите идват във всички форми и размери. Но печелившите идеи  имат специфични черти. А именно, те проправят пътя към успеха, като разчистват „плевелите” и разгръщат продукта на пазара преди предприемача да е инвестирал, време, енергия и пари в една идея.
Печелившите бизнес идеи имат следните пет елемента или съставки:

Значителен пазар.
Ако вашият продукт не се хареса на достатъчно голям пазар, може никога да не си възстановите разходите по реализирането на въпросната идея.

Просто казано, вие си губите времето. Затова ползвайте числата, направете си математиката, както се казва, за да разберете размера на пазара, на който ще оперирате или го правите вече. Кой мислите, че ще купи вашия продукт? Къде?
Добър показател за значителен пазар е наличието на други продукти, които имат за цел да разрешат същия проблем като твоя. Ако вашата идея е толкова революционна, че нито един друг продукт не е като вашият – това представя нов набор от предизвикателства, което ще рече, че ще ви е много трудно в реализирането на идеята.  

Съществуващите производствени технологии.
Не можете да надценявате значението на това. Много предприемачи игнорират реалностите на производство, докато стане твърде късно. Продукти, които изискват създаването на нови производствени съоръжения са изключително икономически непосилни. Направете си договор с производители, които да извлекат максималното от вашата идея в продукт.
Винаги се уверете, че ще работите с производител, който ще подпише клауза в договора за конфиденциалност. Това са много евтини и защитни идеи за срок до една година, без да се налага да подавате заявка за патент.

Една приемлива цена за печелившата ви идея.
Колко ще ви струва да произвеждат вашата идея? Ако вашият продукт е значително по-скъп в сравнение с други подобни, съществуващи продукти, това е повод за размисъл. Продавачите на дребно няма да искат да се запасят с един продукт, който не се вписва в ефективната точка на цените.

Ползата, която носи бизнес идеята. 
Много предприемачи не могат да разберат, че всъщност продават ползи, а не идеи. Ползите са това, което мотивира потребителите да купуват продукти. Също така, тя продава в полза на всички, които участват в осъществяването на вашата идея - инвеститори, дистрибутори и търговци на дребно.

Създаването на стабилна стратегия за търговия на бизнес идеята ви е достатъчно трудно нещо в допълнение към продажбата й. И това често е прекалено голям залък за някои бизнесмени, затова и толкова малко успяват.

 

Реклама