Вдъхновяващи съвети от успешни лидери

Макар че не всички в нашия списък са предприемачи в традиционния смисъл, всеки от тях е удивително успешен пионер в индустрията си. От милионера  автор Дж.К. Роулинг до Google човекът  Ерик Шмидт.  

Стив Джобс (главен изпълнителен директор на Apple Inc)
"Времето ви е ограничено, така че не го губете да живеете живота на някой друг. Не позволявайте шума от чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас."

Сандберг ( главен оперативен фейсбук мениджър)
"Носете си цялата работа с вас постоянно. Аз не вярвам, че има професионалист, който е такъв само от понеделник до петък и друг в събота и неделя. Всичко е професионално и всичко е лично."

Кавазаки (автор, инвеститор и предприемач)
"Не чакайте съвършенството. Животът не е съвършен. Направете най-доброто и градете. Истинските хора градят, и после пробват и после пак градят. И така се  събуждаш един ден и имаш нещо страхотно."

Джери Янг (основателя на Yahoo)
"Ако намерите нещо, което чувствате правилно, но то не се вмества в генералния ви план, възползвайте се от него и работете здраво. Вие не трябва да се страхувате от това да дадете криле на страстта си, защото може наистина да харесате там където тя ви заведе.”  

Роулинг (автор на популярната поредицата за Хари Потър)
"Аз се освободих, защото най-големият ми страх се реализира. Рок бутонът стана солидна основа, на която се възстанови живота ми. Невъзможно е да се живее без повреда в нещо, освен ако не живеете толкова предпазливо, че може да се каже че изобщо не сте живели, в този случай няма да успеете."

Хофман (съоснователя на LinkedIn
"Успехът ... вече не е просто изкачване по стълбите. Трябва да се изкачваш не само нагоре, а и настрани, понякога надолу, и понякога трябва да се люлеете докато създадете своя собствена територия някъде другаде на детската площадка."

Опра Уинфри ( бивша ток шоу водеща и продуцент)
"Нека постиженията бъдат вашата марка ... Когато са отлични, вие ставате незабравими. Вършете правилните неща, дори когато никой не знае, че правите това, винаги ще ви донесе добро."

Шмидт ( изпълнителният директор на Google)
"Намерете начин да кажете " да "на нещата, дори ако това е извън зоната ви на комфорт. Това " Да" ви позволява да се откроявате в тълпата." Да "е много малка дума, която ви позволява да направите много големи неща. Казвайте я често. "

 

Реклама