Какво трябва да съдържа мотивационното писмо

Даже и да сте решили да избягате от класическата структура на едно мотивационно писмо все пак трябва да знаете, че независимо от това всички мотивационни писма трябва да съдържат:

* Обяснете защо сте решили да изпратите автобиография.

* Не изпращайте автобиография, без мотивационно писмо.

* Не правете така, че четящият да се чуди какво искате – бъдете специфични. Искате летен стаж или постоянна позиция след дипломирането ви просто го кажете.

* Кажете конкретно как сте научили за позицията или организацията – от брошура, уеб сайт, семеен приятел, който работи в организацията и т.н. Уместно е да се спомене името на човекът, който ви е препоръчал кандидатстването за длъжността.

 * Убедете човекът, който се занимава с набирането на персонала на фирмата да погледнете вашето мотивационно писмо.

* Мотивационно писмо се чете винаги първо. Имайте го в предвид. Поради това трябва да бъде много добре написано и насочено към този работодател.

* Насочете вниманието към елементите на вашата подготовка – образование, лидерство, опит, които имат отношение към позицията, за която се стремите. Бъдете възможно най – точни с примери.

* Отразете отношението си към хората, личността, мотивацията, ентусиазма и комуникативните си умения.

* Осигурете всяка информация, която се изисква от обявата за работа, която не може да бъде покрита в автобиографията, като актуална дата или приложена препратка към писмото – препоръка от предишният ви работодател.

 
Тайните на успешния маркетинг. Как се печелят нови клиенти Печалбите на предприятията са изцяло зависими от търговията. В...
82 бизнес идеи. Част втора Следните бизнес идеи бяха генерирани от 14 гимназисти в рамките на 90...
Няколко неща, които да направите преди да обявите фалит Фалит винаги трябва да бъде последна инстанция. Това е едно от онези...

Реклама