Грешки при автобиографията

Има някои грешки, които дори и най – опитни кандидати за работа правят в своите автобиографии. Дори ако не можете да създадете най – съвършеното CV в света, със сигурност можете да избегнете тези твърде често срещани грешки.

Какво трябва да проверите преди да я предадете в ръцете на работодателя:

* проверете граматиката и лексиката;

* проверете данните си за контакт, дали са точни и верни;

* проверете дали електронна ви поща е правилна;

* проверете дали датите, които сте дали като информация са точни;

* уверете се, че сте изписали имената на фирмите правилно, в които сте работили;

* вашата автобиография не трябва да бъде по – дълга от две страници. В нея трябва сбито, точно и ясно с факти да изложите образованието и професионалният си опит, плюс допълнителни способности и квалификации, които притежавате;

* можете да подчертаете заглавия и ключови дум, на които искате да им обърнат специално внимание. Имайте в предвид, че тъй като конфигурацията на всяка автобиография е на сектори – първият трябва да бъде най – важният, с който искате да започнете.

Неправилно формирани CV –та ...

Те са много, все още въпреки богата информация от това как да бъде написана една автобиография. Най – важното нещо е последователността. Използвайте разбираеми шрифтове за изложението и удебелен шрифт за заглавията, като ги отделяте от текста. Ползвайте параграфи където е нужно. Една автобиография трябва да изглежда визуално приятна за четеца.
Уверете се, че най – важната информация е от лявата страна на страницата, например позиции, дати, имена на университети и училища, имена на компании, в които сте работили и длъжностите, които сте заемали. Работодателите обикновено преглеждат за по – малко от минута една автобиография и са склонни да четат от ляво надолу по нея.

Използвайте професионален имейл адрес ...

Адрес като ieatdonkeys@mail.com изобщо няма да впечатли един работодател, толкова колкото да кажем J.Hanson @ mail.com или JoHanson@mail.com.

Успех!

 
Не можете да бъдете всичко за всички клиенти Не се опитвайте да бъде всичко за всички клиенти, когато се отнася до PR...
Какво представляват етичните пари? Как парите стават етични? Етическите пари са насочени за дейности, които имат положителен...
Умни бизнес решения за начинаещи предприемачи 1. Действайте разумно преди да започнете или да инвестирате в бизнес....

Реклама