Грешки при автобиографията

Има някои грешки, които дори и най – опитни кандидати за работа правят в своите автобиографии. Дори ако не можете да създадете най – съвършеното CV в света, със сигурност можете да избегнете тези твърде често срещани грешки.

Какво трябва да проверите преди да я предадете в ръцете на работодателя:

* проверете граматиката и лексиката;

* проверете данните си за контакт, дали са точни и верни;

* проверете дали електронна ви поща е правилна;

* проверете дали датите, които сте дали като информация са точни;

* уверете се, че сте изписали имената на фирмите правилно, в които сте работили;

* вашата автобиография не трябва да бъде по – дълга от две страници. В нея трябва сбито, точно и ясно с факти да изложите образованието и професионалният си опит, плюс допълнителни способности и квалификации, които притежавате;

* можете да подчертаете заглавия и ключови дум, на които искате да им обърнат специално внимание. Имайте в предвид, че тъй като конфигурацията на всяка автобиография е на сектори – първият трябва да бъде най – важният, с който искате да започнете.

Неправилно формирани CV –та ...

Те са много, все още въпреки богата информация от това как да бъде написана една автобиография. Най – важното нещо е последователността. Използвайте разбираеми шрифтове за изложението и удебелен шрифт за заглавията, като ги отделяте от текста. Ползвайте параграфи където е нужно. Една автобиография трябва да изглежда визуално приятна за четеца.
Уверете се, че най – важната информация е от лявата страна на страницата, например позиции, дати, имена на университети и училища, имена на компании, в които сте работили и длъжностите, които сте заемали. Работодателите обикновено преглеждат за по – малко от минута една автобиография и са склонни да четат от ляво надолу по нея.

Използвайте професионален имейл адрес ...

Адрес като ieatdonkeys@mail.com изобщо няма да впечатли един работодател, толкова колкото да кажем J.Hanson @ mail.com или JoHanson@mail.com.

Успех!

 
Най – добри в обслужването на клиенти Как да сте добри  в обслужването на клиентите във вашият бизнес? Най...
Техники за преодоляване на стреса на работното място Ако се занимавате с работа, която е динамична и свързана с доста...
Избирането на франчайз Както и всяка друга инвестиция, закупуването на франчайз е риск. При...

Реклама