Малки тикове за пестене на пари

Тези трикове са чисто психологически, които ще ви накарат да си държите "ръцете стиснати" и няма да ви позволят да харчите пари за неща, които не са ви нужни и напълно безсмислени.

Дълги и криволичещи пътеки
Досадно е, когато трябва да извървите пътя до супермаркета само за един хляб или шише мляко. Да, така е, но това е направено поради някаква причина. По – дългия и уморителен път покрай тези безкрайните редици от къри сос, органична маруля и замразени бургери ви карат да харчите повече.

Ефекта на лявата цифра
Всички тези 9.99лв или 24.95лв влизат в този трик. Причината да има тези цени се дължи на начина, по който човешкия мозък сканира номера от ляво на дясно. И когато стигнете до 0.99 вече сте решили, че стоката струва 9 лева, а реално това са си 10 лева.

Специални оферти: Две за 10 лева!
Мислите си, че сте направили страхотна сделка, нали? В действителност, вие купувате две за цената на ... две! Това е така, тази специална оферта от 10 лева да речем, замества нормалната – реална цена от 5 лева за бройка. Подло, нали? Това е редовен трик при търговците на дребно, които "забравят" да сложат цената за единична бройка, а слагат само тази на специалната оферта. Затова когато видите такава, не забравяйте да попитате за цената на бройка.

"Купете сега, за да избегнете разочарование по - късно!"
Или в превод този търговски лозунг означава, че запасите са ограничени, така че по – добре да бързате и да вземете този лъскав продукт, преди да е изчезнал. Проблемът е, че това няма да се случи. Всеки магазин умишлено не е поръчал достатъчно от даден продукт, защото не знаят дали ще се изкупи.

Получавате нещо епично, като реално не печелите нищо от това
Почти Коледа е и вие не сте купили за всички подаръци. Но, до всеки дом има някой магазин, който работи до късно и в него има от всичко за всеки. Този магазин предлага безплатен пай за късните купувачи. Колко любезно, нали?! Това не е от любов към потребителите, а от любов към парите и бизнеса. Те знаят, че е много малко вероятно да купите нещо в този късен час (или изобщо) ако не ви предложат примамка – причина да влезете при тях.

 
Увеличете продажбите при стартирането на малък бизнес Всеки трябва да е експерт в нещото, което прави. Ако знаете, че има...
Корпоративният имидж В условията на жестока конкурентна борба особено внимание заслужава...
Може ли да се печели от инвестиции Ако човек беше вложил хиляда лева в основния индекс на Българската...

Реклама