Малки тикове за пестене на пари

Тези трикове са чисто психологически, които ще ви накарат да си държите "ръцете стиснати" и няма да ви позволят да харчите пари за неща, които не са ви нужни и напълно безсмислени.

Дълги и криволичещи пътеки
Досадно е, когато трябва да извървите пътя до супермаркета само за един хляб или шише мляко. Да, така е, но това е направено поради някаква причина. По – дългия и уморителен път покрай тези безкрайните редици от къри сос, органична маруля и замразени бургери ви карат да харчите повече.

Ефекта на лявата цифра
Всички тези 9.99лв или 24.95лв влизат в този трик. Причината да има тези цени се дължи на начина, по който човешкия мозък сканира номера от ляво на дясно. И когато стигнете до 0.99 вече сте решили, че стоката струва 9 лева, а реално това са си 10 лева.

Специални оферти: Две за 10 лева!
Мислите си, че сте направили страхотна сделка, нали? В действителност, вие купувате две за цената на ... две! Това е така, тази специална оферта от 10 лева да речем, замества нормалната – реална цена от 5 лева за бройка. Подло, нали? Това е редовен трик при търговците на дребно, които "забравят" да сложат цената за единична бройка, а слагат само тази на специалната оферта. Затова когато видите такава, не забравяйте да попитате за цената на бройка.

"Купете сега, за да избегнете разочарование по - късно!"
Или в превод този търговски лозунг означава, че запасите са ограничени, така че по – добре да бързате и да вземете този лъскав продукт, преди да е изчезнал. Проблемът е, че това няма да се случи. Всеки магазин умишлено не е поръчал достатъчно от даден продукт, защото не знаят дали ще се изкупи.

Получавате нещо епично, като реално не печелите нищо от това
Почти Коледа е и вие не сте купили за всички подаръци. Но, до всеки дом има някой магазин, който работи до късно и в него има от всичко за всеки. Този магазин предлага безплатен пай за късните купувачи. Колко любезно, нали?! Това не е от любов към потребителите, а от любов към парите и бизнеса. Те знаят, че е много малко вероятно да купите нещо в този късен час (или изобщо) ако не ви предложат примамка – причина да влезете при тях.

 
Как да съставим автобиография (CV) Вие активно търсите работа и ще кандидатствате за конкретно работно...
Митове за рекламата Има някои неща за рекламата, които тя не може да прави. Нека да ...
Въпроси, които всеки фрийлансър трябва да зададе на своите клиенти Един фрийлансър, за да приключи даден проект може да му отнеме...

Реклама