Печелене на пари и победа над икономиката

Финансова криза която започна през 2008 г. беше удар под кръста за всички фирми, но тя бе особено фатална за бизнеса на изкуството. То трябваше да се възроди и да "изплува" на пазара, за да радва и краси света. Затова ние сега сме написали тази статия в помощ на всички художници и творци, които продават творбите си и с това се изхранват.

Само изложбата показва, че творбите са ползотворни
Изложбите са потенциална клиентска база за художника. Изложбите се правят от най – хубавите и качествени творби на художника, за да може той да вземе адекватна цена за тях.

Уточнете предварително кои картини ще изложите
Това е важно, защото вашите картини трябва да бъдат впечатляваща продуктова линия с тема и фокус, които показват професионализма ви. Един от важните начини за създаване на добър бизнес е да направите работата си перфектна.

Уверете се, в това какво иска клиента
Запомнете трябва ви продаваема стока, т.е. точно това трябва да предлагате каквото иска клиента. Твърде много творци създават работа, на която клиентите могат да се възхищават, но не и непременно да я притежават! Тук се крие ключът: направете изкуството, което хората искат да притежават. Това е, което отделя зърното от плявата и е ключов фактор в създаването на успешна творческа дейност днес.

Създаване на функционални продукти
Една от най-големите тенденции, които понастоящем засягат успешния бизнес е тенденцията за функционалния продукт. Обектите, които имат явна цел се продават много по – лесно от такива, които не се знае какво е предназначението и функцията им.

Впечатлете клиентите си
Лесно е да се намери функционалност във функционалните предмети, но е голямо предизвикателство да се намери такава в декоративните предмети. Хората купуват изкуство, защото го обичат и това ги кара да се чувстват добре, но основната причина, поради която го правят са ръчно изработените неща, които са уникати и впечатляват много. Ако вашето изкуство не е такова, трудно ще се продава.

Учете се от това какво работи на пазара
Списък на видовете продукти с които художниците имат успех:
• Изкуство, с голям мащаб на потребление;
• Впечатляващи продукти;
• Ръчно изработени продукти, създадени или продадени в комплекти;
• Успокояващо и естествено изкуство;
• Кинетично изкуство;
• Продуктите, които се отнасят до приготвяне на храна;
• Елементи, които са свързани с домашни любимци;
• Занаяти, които са свързани с деца или внуци;
• Работи, които са прости и елегантни;
• Ярко оцветено изкуство, което включва наситени нюанси;
• Функционални продукти.

 
Финансов мениджмънт на малкия бизнес Финансовият мениджмънт е процес на управление на финансовите...
Мърчандайзер Мърчадайзерът е  много важна част от една стопанска  верига. ...
5 типа за ефективно бизнес планиране 1. Ясно дефинирайте идеята си за бизнес – кратко, точно и ясно. Трябва...

Реклама