Бизнес съвети от милионери

Няма такова нещо като безопасен залог
Само защото роднина или добър приятел ви казва за някаква инвестиция не значи, че тя е добра и сигурна възможност за вас. Ако беше толкова добра инвестиция те биха се възползвали от нея без да ви казват. Единствената причина да ви споделят тази възможност е да се диверсират заради риска (David Niu продаде компанията си aQuantive и стана съосновател на BuddyTV).

Не е нужно да започнете бизнес, за да бъдете успешни
Ако намерите добър бизнес, вие винаги можете да го продадете и да имате страхотна възвращаемост. В много случаи е по – малко рисковано да се купи бизнес, отколкото да се почне от нулата.

Само защото имате пари, не значи че трябва да ги изхарчите
Няма нужда да почвате малък бизнес, само защото имате пари за харчене. Да плащате наем, да държите 12 служителя и след известно време да се чудите как да оцелеете. И това само, защото искате да сте бизнесмен, без да имате идея какво значи.

Ако искате да печелите пари, трябва да похарчите малко и за себе си
Ако харчите за себе си вие ще имате най – големия стимул да изкарвате пари, за да имате да задоволявате нуждите си. А ако просто си стискате спестяванията без да ги ползвате за нещо, няма да имате мотивация за изкарване на още повече спестявания.

Бъдете смели и решителни
Не се страхувайте да се изправите срещу другите. Ако отстъпвате и играете "втора цигулка" няма никой да ви взема на сериозно и няма да имате никакъв успех (Jeremy Schoemaker - продаде компанията на MediaWhiz за $ 132,994.97 на Google за един месец).

Няма нищо лошо в това да сте последни в листат на бизнеса ви
Наблюдавайте и си изплетете стабилни стратегии за растеж и прогрес без да си давате зор. Запомнете в бизнеса хубавите неща стават бавно, ако са станали за една нощ, значи за толкова ще си отидат.

Не съдете за книгата по корицата
Дали някой има магистърска степен по бизнес от Харвард или е скитник, трябва да няма значение за вас. Отделяйте време и внимание да изслушате всеки. Не съдете някой прекалено бързо, защото не се знае дали не е следващият Бил Гейтс.

 
Бенджамин Франклин и неговите норми за успех Роден в Бостън, САЩ през 1706 г., Бенджамин Франклин произхожда от бедно...
Искате ли клиентите да са доволни ? Когато става въпрос как да управлявате бизнесът си, тогава искате да...
Психология на бизнес успеха За да се постигне успех в бизнеса преди това трябва да има определена...

Реклама