Най – добрите решения за малък бизнес

Икономическото бъдеще е несигурно. Безработицата е рязко расте. Хората се притесняват за своите спестявания. Така че идеята да започнете малък бизнес ви кара да си мислите: "Аз луд ли съм?!". Но това не е непременно правилният отговор. Започването на бизнес винаги е бил смел и рискован ход. Дори в добри икономически времена, степента на неуспех на фирми в малкия бизнес е висока. Но добре замислен и пресметнат бизнес винаги може да оцелее.

Така че как може един кандидат предприемач да успее?

Интервюирани са над дузина експерти за икономическите тенденции, които ще повлияят на малкия бизнес в следващите години. След това се гледа как предприемачите могат да се възползват от тези тенденции.

Важно:
Първият въпрос, който трябва да си зададете (преди да започнете бизнес) е кои са секторите, в които имате знания, умения и контакти?
Малките предприятия могат да предложат човешко докосване и специализирани услуги, които при по – големите може да намерите трудно.
Друга икономическа тенденция е глобализацията. Това е огромен пазар за предприемачите да оперират и растат.

Търсенето за енергийна ефективност и екологичен отпечатък стимулира предприемачеството. Енергийни одитори помагат на бизнеса да спести пари чрез намаляване на разходите за енергия.

Със съвременните средства за комуникация, все по – лесно се започва и поддържа бизнес. Сайтовете за социални мрежи и блоговете помагат на предприемачите, като кариерни консултанти и финансови съветници, да установят своя експертен опит и доверие. И клиенти можете да намерите днес с едно кликване на мишката.

Петнадесетте най – добри идеи за малък и среден бизнес, които може започнете са:
* Фитнес треньор
* Кариерен съветник
* Компютърни услуги
* Енергийен експерт
* Експортен мениджър
* Финансов съветник
* Фрийлансър
* Услуги в областта на висшето образование
* Здравеопазването
* Онлайн търговец на картини
* Online куриер – посредник
* Аутсорсинг Фирма
* Възпитател на частна практика

 
Бъди точен в 4 стъпки „Хроничното” закъсняване вреди както в професионален, така и в личен...
Ценообразуване на продукт или услуга Ценообразуването на вашия продукт или услуга е едно от най-важните...
Увеличете продажбите при стартирането на малък бизнес Всеки трябва да е експерт в нещото, което прави. Ако знаете, че има...

Реклама