Как да разширите бизнеса си

Ако сте в бизнесa или професионалните услуги и се стремите да действате глобално има няколко важни фактора, за които трябва да се замислите преди действието на международната ви програма за разширяване:

Направете си фирмена стратегия

Решението за разширяване на чужд пазар, трябва да бъде част от цялостната бизнес стратегия, а не само второстепенна. Уверете се, че вашата компания е достигнала ниво на успех и доверие на местния пазар, преди да се опитате да се разширявате.

Идентифициране на дестинацията

Съсредоточете се върху една страна, и ако е необходимо, един регион в тази страна, за да достигнете ясна насока на пазара си. Допълнителни дестинации могат да се планират само след успех на първата.

Направете проучвания

Направете задълбочено проучване и анализ на пазара, за да се определи потенциалното търсене на вашите услуги, както и да сте наясно с конкуренцията и какви са вашите конкурентни предимства и недостатъци.

Посетете пазара

Това е най – добрият начин да се финализират преговорите и да се запознаете с вашата клиентела.

Напишете план

Ако имате нужда от финансиране да започнете това ново начинание ще трябва да си подготвите бизнес план, дори ако не ви е необходимо финансиране. Стратегическите намерения и маркетинговия план трябва да бъдат подготвени, тъй като това разширяване, следва да бъде третирано като ново разделение на компания.

Създайте мощни сдружения

Въвеждане на нов пазар с помощта на местния партньор или агент може да бъде по – разумно и би могло да ви позволи да тествате пазара преди влизането ви напълно. Съвместни предприятия, стратегически съюзи и технологии могат да бъдат много успешна възможност за разширяване.

Допитайте се до експерт

Не се опитвайте да го направите сами, очевидно трябва да ангажирате местни юридически и финансови експерти, както и експерти по PR, маркетинг и други специализации, свързани с вашата индустрия.

Бъдете културно отворени

Адаптирането на вашите услуги към местната култура е ключът.

Помислете за логистиката

Местни наредби, валутните колебания, данъчните последици, въпросите за имиграцията за прехвърляне на персонал – това са само част от логистиката, които трябва да бъдат оценени.

Бъдете търпеливи

Имайте предвид, че това ново начинание изисква сериозен ангажимент, от време и финансова перспектива. Бъдете гъвкави в отношенията си на новия пазар и ще се възползвате от наградите.

 
Как да напишете автобиография (CV)? Автобиографията или, т.н. CV (Curriculum vitae) създава първото впечатление за...
Публично говорене, конференции и презентации Собствениците на фирми често са канени да правят презентации, да...
Прости стратегии, който ще улеснят работата ви Отивате на работа и имате само 8 часа да свършите всичко. А това...

Реклама