Митове за автобиографията

Мит № 1
Списък на личните ви интереси
Много търсещи работа се придържат към един от най – популярните митове – че е важно да предоставят списък на някои външни (лични) интереси. По някаква странна причина, търсещите работа мислят, че работодателите искат да знаят, че те играят тенис, че са доброволци в опазването на околната среда или кой е любимият им футболен отбор.
Вашето резюме е инструмент, с който трябва да се представите на работодателя и да изразят своя интерес към кандидатстващата позицията, за да получите възможност за интервю.

Мит № 2
Колкото повече, толкова по – добре
Вие разполагате с ограничено количество на времето и пространството, за да уловите вниманието на човека, който чете автобиографията ви. Бъдещите служители често се придържат към "повече е по – добре" и че това показва по – голяма класификация. Но не е точно така. Запомнете няма универсална автобиография за всеки вид работа. Автобиографията трябва да съответства на въпросната кандидатура. Затова не е нужно да наблъскате целият си трудов стаж в нея. Уверете се, че тя е една страница и това е достатъчно.

Мит № 3:
Една автобиография прави всичко

Не е така, автобиографията е началото, но не и същината и края. Тя представлява само данни, по които ви отсяват за следващата стъпка: интервю (най – важната).

Мит № 4:
Автобиографията да включва препратки и очаквания за заплата
Даже и да сте идеалният кандидат за тази работа ако сте накиприли резюмето си с очаквана заплата и препратки към ваши работи няма да я получите.

Мит № 5:
"Разкрасяването" на CV- то е полезно
Ако изопачите и се прехвалите в някои ваши умения и позиции на стари работни места, да знаете че това е нож с две остриета. Новият ви работодател винаги може да провери това или ако ви наеме ще види, че тези умения ви липсват и отново ще бъдете на безработния пазар.

 
10 неща, които трябва да знаете за ... Lisa Bachelor “The Observer” Миналата седмица британската институция по...
Бенджамин Франклин и неговите норми за успех Роден в Бостън, САЩ през 1706 г., Бенджамин Франклин произхожда от бедно...
Умни бизнес решения за начинаещи предприемачи 1. Действайте разумно преди да започнете или да инвестирате в бизнес....

Реклама