Спестете бързо пари

Да се научите как да спестявате бързо пари е начинът, който ще ви се отплати да избягвате неочакваните и ненужни разходи.

Пропусни Разходите
Номер едно начинът да се спестят пари бързо е да пропуснете всички ненужни разходи.
Плащайте само за необходимите неща в едно домакинство:
* Наем или ипотека
* Сметки за: електричество, вода, парно.
* Кредити по: превозно средство или лични
* Допълнителни сметки за: интернет, телевизия и телефон
* Застраховки по: колата, здраве, дом.

Изключително бързо осъществявайте идеите си за спестяване
През този период на спестяване не купувайте нищо, даже и да си мислите, че е неизбежна необходимост, то всъщност е една екстравагантност. Екстремните идеи за спестяване ще ви спестят наистина пари за кратко време.
Най – малкото, към което можете да се придържате е основния списък на хранителни стоки когато пазарувате. Проявете творчество с пестеливи менюта. Може да не е най – вълнуващата храна, но тя ще ви спести пари. Дори ако вашият автомобил се повреди, можете да ползвате метрото или автобуса до работа, докато излезете от спестовният си цикъл.

Избягвайте харченето на пари
В крайна сметка, за да имате контрол над вашите финанси, трябва да работите в тази насока и да знаете кое трябва и кое не. Включете някои методи в живота си и ги наречете "финансова криза за моя джоб", така няма и да усетите как ще спестите.

Напишете си месечен финансов план
В този план освен задължителните сметки по домакинството включете и графа спестявания с долен и горен лимит. Старайте се в нея винаги да има цифра.
Тази сума може да бъде малка за месеца, но за годината не. Все трябва да започнете от някъде.

След като разберете къде отиват парите ви, можете да решите и как да намалите разходите – от къде да започнете. Изграждането на система за вашия бюджет ще ви помогне да имате заделени пари, които ще ви потрябват за нещо все някога.
Помислете за това, колко часа трябва да се работите преди да купите нещо.

 
10 прости начина да спечелите от интернет маркетинга Когато си мислите за интернет маркетинга, какво всъщност трябва да ви...
5 златни правила за ефективна работа в екип Във всяка организация, без значение дали е малка или голяма, екипа от...
Как да напишете автобиография (CV)? Автобиографията или, т.н. CV (Curriculum vitae) създава първото впечатление за...

Реклама