За какво харчим парите си

Повечето експерти са съгласни, че има 5-6 неща, за които ние пилеем излишни пари, и които бихме могли да си ги спестим.

Финансови Такси
Такси по кредитни карти, овърдрафт и подобни такси буквално изсмукват парите ви от джоба. Средната такса за забавяне по погасяване на кредитна карта е между 40лв. и 80лв. на месец. Овърдрафт таксите се движат между 30лв. – 40лв. Ако вашата заплата не съвпада с датите на падежа на сметките ви, попитайте за корекция в банката. Повечето финансови институции за кредитни карти ще променят датата на падежа за клиенти с добра кредитна позиция.

Закуски и напитки
Закуски от автомати, кафета от автомати, хранения по барове – да, евтини са. Но ако сметнете колко ви излизат на ден, седмица или за месец няма да харесате крайният резултат. Ако си направите в къщи сандвичи и си купувате само кафето ще спестите средно за месец около 50лв. – малко ли са?!

Телефонни услуги
Няколко мобилни оператори изпращат рекламни текстови съобщения, планове за данни, които са платени за ваша сметка и вие дори не сте обърнали внимание когато сте подписвали договорът с тях. За допълнителните телекомуникационни услуги без да са им били необходими. Или ако всеки в семейството има мобилен телефон, няма нужда да плащате за домашен също.

Телевизионни пакети
Ако не сте спортен или филмов маниак не ви е нужна скъпа кабелна/ сателитна телевизия. Оценете вашите телевизионни навици решете дали си струва месечната ви такса за тях.

Импулсивните покупки
Слизате на бензиностанция да напълните автомобила си и помежду другото освен сметката за бензин плащате такава и за чипс, безалкохолно, солети, дъвки и т.н. Само, че тези неща са доста по скъпи на такива места и за тях буквално плащате почти двойно. Замислете се. Можете да спрете и да си ги закупите от някой хранителен магазин преди или след бензиностанцията.

Бързите храни
Няма нищо по – разточително в едни семейни финанси от храненето на вън. Можете сами да си засечете. Хранете се един месец на вън по заведения за бързо хранене и един в къщи като си готвите. Разликата ще е умопомрачаваща.

Променете навиците си на харчене като се възползвате от тази информация и си наложите промени, които ще ви помогнат да спестите изобщо някой друг лев.

 
Защо е важно да развиете взаимоотношенията с вашите клиентите Всички знаем, че поддържането на клиенти е по евтино от набавянето на...
Форекс търговия Форекс търговията е един вид управление на валутният риск на...
60 секундов гид, за това как да направите добро впечатление Казано е и преди, това е максима: вие никога няма да получите втори шанс...

Реклама