За какво харчим парите си

Повечето експерти са съгласни, че има 5-6 неща, за които ние пилеем излишни пари, и които бихме могли да си ги спестим.

Финансови Такси
Такси по кредитни карти, овърдрафт и подобни такси буквално изсмукват парите ви от джоба. Средната такса за забавяне по погасяване на кредитна карта е между 40лв. и 80лв. на месец. Овърдрафт таксите се движат между 30лв. – 40лв. Ако вашата заплата не съвпада с датите на падежа на сметките ви, попитайте за корекция в банката. Повечето финансови институции за кредитни карти ще променят датата на падежа за клиенти с добра кредитна позиция.

Закуски и напитки
Закуски от автомати, кафета от автомати, хранения по барове – да, евтини са. Но ако сметнете колко ви излизат на ден, седмица или за месец няма да харесате крайният резултат. Ако си направите в къщи сандвичи и си купувате само кафето ще спестите средно за месец около 50лв. – малко ли са?!

Телефонни услуги
Няколко мобилни оператори изпращат рекламни текстови съобщения, планове за данни, които са платени за ваша сметка и вие дори не сте обърнали внимание когато сте подписвали договорът с тях. За допълнителните телекомуникационни услуги без да са им били необходими. Или ако всеки в семейството има мобилен телефон, няма нужда да плащате за домашен също.

Телевизионни пакети
Ако не сте спортен или филмов маниак не ви е нужна скъпа кабелна/ сателитна телевизия. Оценете вашите телевизионни навици решете дали си струва месечната ви такса за тях.

Импулсивните покупки
Слизате на бензиностанция да напълните автомобила си и помежду другото освен сметката за бензин плащате такава и за чипс, безалкохолно, солети, дъвки и т.н. Само, че тези неща са доста по скъпи на такива места и за тях буквално плащате почти двойно. Замислете се. Можете да спрете и да си ги закупите от някой хранителен магазин преди или след бензиностанцията.

Бързите храни
Няма нищо по – разточително в едни семейни финанси от храненето на вън. Можете сами да си засечете. Хранете се един месец на вън по заведения за бързо хранене и един в къщи като си готвите. Разликата ще е умопомрачаваща.

Променете навиците си на харчене като се възползвате от тази информация и си наложите промени, които ще ви помогнат да спестите изобщо някой друг лев.

 
Бизнес доклад Разрастването на бизнеса ви води до писането на официални бизнес...
Правилата на мъдростта Някои от тези правила ще ви върнат 100 или 1000 години назад във времето,...
DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес Какво пртедставлява DropShipping-а? Това е просто услуга. Услуга която ...

Реклама