Как да бъдете шеф на жени служители

Според едно скорошно изследване мъжете са с 32% по – продуктивни в офиса, отколкото жените. Това е така, защо мъжете са капитани на индустрията, докато жените обикновено участват в планирането на комитета, на която и да е индустрия. Но ако жените просто вземат под внимание начина, по който мъжете работят, тяхната работа ще стане много по – ефективна и целия офис ще бъде по – щастлив и по – приятелски настроен, а така се “произвежда” по – чиста работна среда.

Въз основа на констатациите от това проучване, са направени някои решения на проблемите с производителността в офиса, които да гарантират, че дамите – служителки ще вкарат повече усилия в работата си.

Жените прекарват повече време в социални контакти и пазаруване

Решение: Никога не сядайте между две жени!

Точно като в гимназията, когато учителят е бил принуден да раздели ученичките, които си говорят много и често и разсейват другите. Трябва да има не повече от три жени в един отдел или офис и поне един мъж, който да гарантира, че решенията са направени и, че работещите жени са си свършили работата добре.

Когато става въпрос за пазаруване онлайн, жените прекарват 63% повече от своето време за това, отколкото мъжете. Жените трябва да бъдат по – решителни. Това ще ги направи по – добри в бизнеса.

Мъжете могат да изпълняват няколко задачи едновременно за разлика от жените

Решение: За да управлявате работещите жени трябва да им дадете еднакви срокове.

Научаването им да работят и изпълняват няколко задачи едновременно за един и същи срок е от решаващо значение за офис продуктивността.

Започнете с малки задачи. Последното нещо, от което се нуждаете, е жена да се претовари и да плаче в тоалетната през целия ден – пълнене на копирната машина с хартия и сортиране на пощата.

Мъже работят по – усърдно, отколкото жените

Решение: Забранете влизането в социалните интернет мрежи

За съжаление, докато мъжете са се научили да управляват времето си, жените все още отлагат работата, за да проверят статуса си в някоя социална мрежа или, за да си поклюкарстват с някоя приятелка. Всичко това отделя вниманието им и те не си вършат работата качествено. Затова шефът е длъжен да забрани ползването на социалните мрежи за мобилни телефони и мобилните устройства за частни разговори през работно време.

Жените прекарват по – малко часове на компютрите си

Решение: Прилагане на времеви лимит за дамската тоалетната.

Мъжете прекарват с 14% повече време на ден пред компютъра в офиса, отколкото жените. Е, къде са всички дами? В тоалетната. Повече време на компютъра, по – малко в дамската тоалетна. Посещения до тоалетната да бъдат ограничени до веднъж на всеки три часа. Там дамите намират лично усамотение, за да си разговарят за всичко, но не и за работа.

Подобни статии:
 
Качествата на победителите в бизнеса Няма човек, който не желае да е победител във бизнеса си, а и в живота...
Три евтини начини за насърчаване на бизнеса онлайн Ако сте решили да започнете нов интернет бизнес ще ви трябват няколко...
Шест начина да увеличите стойността на компанията ви Служители Имате ли мениджър, който може да поеме дейността на вашия...

Реклама