Как да бъдете шеф на жени служители

Според едно скорошно изследване мъжете са с 32% по – продуктивни в офиса, отколкото жените. Това е така, защо мъжете са капитани на индустрията, докато жените обикновено участват в планирането на комитета, на която и да е индустрия. Но ако жените просто вземат под внимание начина, по който мъжете работят, тяхната работа ще стане много по – ефективна и целия офис ще бъде по – щастлив и по – приятелски настроен, а така се “произвежда” по – чиста работна среда.

Въз основа на констатациите от това проучване, са направени някои решения на проблемите с производителността в офиса, които да гарантират, че дамите – служителки ще вкарат повече усилия в работата си.

Жените прекарват повече време в социални контакти и пазаруване

Решение: Никога не сядайте между две жени!

Точно като в гимназията, когато учителят е бил принуден да раздели ученичките, които си говорят много и често и разсейват другите. Трябва да има не повече от три жени в един отдел или офис и поне един мъж, който да гарантира, че решенията са направени и, че работещите жени са си свършили работата добре.

Когато става въпрос за пазаруване онлайн, жените прекарват 63% повече от своето време за това, отколкото мъжете. Жените трябва да бъдат по – решителни. Това ще ги направи по – добри в бизнеса.

Мъжете могат да изпълняват няколко задачи едновременно за разлика от жените

Решение: За да управлявате работещите жени трябва да им дадете еднакви срокове.

Научаването им да работят и изпълняват няколко задачи едновременно за един и същи срок е от решаващо значение за офис продуктивността.

Започнете с малки задачи. Последното нещо, от което се нуждаете, е жена да се претовари и да плаче в тоалетната през целия ден – пълнене на копирната машина с хартия и сортиране на пощата.

Мъже работят по – усърдно, отколкото жените

Решение: Забранете влизането в социалните интернет мрежи

За съжаление, докато мъжете са се научили да управляват времето си, жените все още отлагат работата, за да проверят статуса си в някоя социална мрежа или, за да си поклюкарстват с някоя приятелка. Всичко това отделя вниманието им и те не си вършат работата качествено. Затова шефът е длъжен да забрани ползването на социалните мрежи за мобилни телефони и мобилните устройства за частни разговори през работно време.

Жените прекарват по – малко часове на компютрите си

Решение: Прилагане на времеви лимит за дамската тоалетната.

Мъжете прекарват с 14% повече време на ден пред компютъра в офиса, отколкото жените. Е, къде са всички дами? В тоалетната. Повече време на компютъра, по – малко в дамската тоалетна. Посещения до тоалетната да бъдат ограничени до веднъж на всеки три часа. Там дамите намират лично усамотение, за да си разговарят за всичко, но не и за работа.

Подобни статии:
 
Просто правило на маркетинга в бизнеса Управлението на вашия бизнес е едно от най-важните неща, които можете...
Как да изберете правилната PR кампания Ако в трябват услугите на PR фирма, не бързайте, а отделете време да...
Бъдете главата на мафията Ако някой иска да бъде лидер, не е достатъчно да седи отзад и да си...

Реклама