Продуктивни служители

"Промяната на задачите повече от 10 пъти за един ден ви прави по – глупави от камъните."
Ние знаем колко трудно е да останете фокусиран по време на работа. Тези съвети ще ви помогнат да станете по – продуктивни служители. Ако ги следвате вие също така ще повишите вашето IQ с пет точки.
Може би не искате да си го признаете, но обичате да отклонявате вниманието си за други неща, но не и за работа. В действителност, вие получавате един изстрел на допамин, всеки път, когато нещо ви дърпа в друга посока.
Искате ли да бъдете по – продуктивни и да върнете обратно фокуса си? Да, лесно е да се каже, отколкото да се направи, но има начини.

Ето неговите съвети, за да останете продуктивни:

1. Сведете работата си до малки неща, а не големи постижения. Защото, докато имате конкретни задачи, които могат да бъдат изпълнени в рамките на няколко часа или по-малко вие ще го направите. А ако сте си поставили за цел да създадете сайт или да напишете маркетингов план в подробности за 4 часа – ще се провалите.

2. Спрете с мулти – задачите. Не, сериозно, спрете. Прескачането от задача на задача не работи, това не ви прави по – продуктивни, а по – глупави. В действителност, промяната на задачите на повече от 10 пъти в един ден си е лоша работа за компанията, реално вие не сте свършили нищо в деня освен да сменяте задачите си.

3. Бъдете войнствено настроени към всичко, което отклонява вниманието ви да работите. Заключите вратата на кабинета си, изключете телефона, сложете табела да не ви безпокоят, минете на офлайн режим към всички чатове и социални мрежи и т.н. Направете работната си атмосфера спокойна и тиха, за да можете да свършите работните си задачи.

4. Планирайте електронната си поща. Изберете два или три пъти през деня, когато да я ползвате. Проверката на електронната поща постоянно през целия ден, ви отклонява и разсейва от същността и намалява производителността ви.

5. Използвайте телефона. Електронната поща не е предназначена за разговори. Не отговаряйте на не повече от два ймеила и то на най – важните. За останалите разговори ползвайте телефона. Спестява време и внимание.

6. Работете по собственият си дневен ред. Не позволявайте на нещо друго да отклони това. Заредете се с храна, вода и кафе преди да започнете да работите и така няма да ви се налага да прекъсвате инерцията за тези неща. Отделяте време и внимание само за приоритетните цели в дневните ви задачи.

7. Работете в 60 до 90 минутни интервали. Вашият мозък изразходва повече глюкоза (енергия), отколкото всяка друга дейност. Обикновено тя се изчерпала в този интервал. Вземете си почивка – разходете се, хапнете нещо въглехидратно, презаредете себе си.

Подобни статии:
 
7 ключа за растежа на вашият бизнес Способността ви да мислите, анализирате и решавате е ключовият фактор...
Техники за преодоляване на стреса на работното място Ако се занимавате с работа, която е динамична и свързана с доста...
Навиците, които шефовете мразят Не проявявате инициатива за работа Никой шеф не обича, а не е и редно,...

Реклама