Умни бизнес решения за начинаещи предприемачи

1. Действайте разумно преди да започнете или да инвестирате в бизнес. Имайте поне основни познания за управлението му – маркетинга, рекламата, продажбите, юридически въпроси, счетоводство и финанси. Знанието е сила и приложно то е много мощно.

2. Винаги правете изследвания за възможностите на бизнес, преди да правите големи финансови инвестиции.

3. Знайте точно това, което правите и защо го правите, преди да предприемете нещо. Не работете върху догадки, предположения или на "сляпо" доверие.

4. Никога не подписвайте никакви документи, без правна консултация. При подписване на договори винаги пишете "подлежи на одобрение на адвокат", точно над вашия подпис, след което подпишете документа. По този начин, договорът няма да бъде обвързващ с вас, ако адвокатът не одобри договора или сделката.

5. Винаги се старайте да държите 51% от контролния пакет акции в бизнеса, ако участвате в акционерно дружество.

6. Или вие ще контролирате хаоса или хаоса ще контролира вас. Винаги мислете за системите във вашите бизнес операции и ги развивайте, докато вашият бизнес е млад или в самото му началото. Мислете напред, създаване на стандартни оперативни процедури за всяка функция на вашия бизнес. По този начин, вие ще организирате дейността на бизнеса в писмени стандартни оперативни процедури, които могат да бъдат последвани от хора, които ще работят както вие искате. Това е, същото както франчайзерите работят – от документирани системи.

7. Винаги трябва да имате подготвен в писмен вид бизнес план за всяка нова идея за бизнеса. По този начин, вие ще придобиете ясна перспектива и ще бъдете готови да набирате капитал за инвестиции, ако така решите.

8. Винаги извършвайте задълбочени научни изследвания в подкрепа на всички елементи от вашия бизнес план. А като акцент наблегнете на Пазарът.

9. Вашата първа цел при нов бизнес е да извършите успешен тест на пазара, за да докажете продажбите. По този начин има по – голяма вероятност да успеете и да спестите пари в дългосрочен план. Успешните резултати от тестовете могат да бъдат използвани за привличане на капитал с вашия бизнес план.

10. Не прекалявайте с оценката на продажбите и тази на разходите. Често срещана грешка на предприемачите. Доброто "правило на палеца" е, че разходите ще бъдат най – малко 50% от приходите от продажби.

 
50 причини, подбуждащи хората да купуват За всеки предприемач е важно да знае причините, които подбуждат хората...
Какво представлява Акционерното дружество Акционерното дружество се създава при определен бизнес от...
Как да разширите бизнеса си Ако сте в бизнесa или професионалните услуги и се стремите да...

Реклама