Продайте на клиентите си със силна оферта, на която немогат да откажат

Ако се опитвате да привлече вниманието на потенциален клиент, това, което трябва да кажете в офертата ще определи дали тя ще бъде успешна или не.
Вземете под внимание следните фактори при написването на перфектното продажбено писмо:

Опознайте аудиторията си.
Трябва да познавате много добре аудиторията на която ще отправяте оферта – навици, финансово състояние, нужди, пороци и т.н. Това може да стане със съответните изследвания за целта. Все пак трябва да знаете на кого ще продавате.

Привлечете вниманието им
Думите в офертата ви трябва да бъдат силни и убедителни, за да привлекат вниманието на потенциалните клиенти. Трябва да им кажете защо си заслужава да я прочетат, а не да я хвърлят в кофата за смет.

Продължете разговора
Веднъж спечелили вниманието им, вие трябва да ги спечелите, за да осъществите крайната си цел: покупко – продажбата. Изяснете гледните си точки с клиентите и поддържайте интересът им.

Осъществете продажбата
При завършването на офертата трябва да напишете, нещо индивидуално, нещо, което ще се запомни. Оставете в края а офертата си контакти за връзка и как да открият или ползват вашите продукти или услуги. .

Що се отнася до стила на писмото:

1. Следете за смисъла на изказването и граматиката. Няма нищо по – непрофесионално от лошо набран текст, пълен с грешки.

2. Не се старайте да впечатлите клиента с големи изказвания. Думите трябва да са прости, точни и ясни. Трябва да има предложение, цел и задоволяване на потребността му най – добрият начин за него.

3. Хубаво е в офертата да има отделни точки отбелязани и подчертани, за да се наблегне на тях и да се привлече вниманието на четящият.

4. Използвайте подзаглавия, за да изтъкнете ключови области в офертата.

5. Офертата не трябва да е дълга, да има твърде много информация или изображения – това омръзва на четящият.

Подобни статии:
 
Причини хората да банкрутират Обявяването на несъстоятелност може да бъде единственият изход и...
Храната, която трябва да опитате преди да умрете Има няколко храни в света, които са толкова забележителни, че си струва...
Как да спестите пари, когато сте останали без работа Не се паникьосвайте! Когато загубите работата си, е естествено да се...

Реклама