Креативността в бизнеса

"Креативността сама по себе си предполага и грешки в бизнеса. Но, изкуството е да знаете кои от тях да запазите" – Скот Адамс.

Креативността често се обяснява с е един от определящите качества на предприемача, отчасти защото същността на предприемачеството е създаването на нов бизнес, било то нова идея или нов пазар за съществуваща вече такава. Много предприемачи търсят точната творческа идея, която отговаря на нуждите им. Един от отличителните белези на успешния рисков бизнес е, че бизнесът е нещо, което предприемачът обича, защото той изпълнява чрез него идеята си.

Успешните предприемачи изглежда имат способността да се виждат възможност и да се възползват от това съвсем интуитивно и заедно с постоянството и решителността те изграждат успеха на бизнесът си. Това, което е от съществено значение е възможността да отворите ума си към нови идеи и начини за правене на нещата и това е талант, който може да се развива. Дали търсите първоначалната идея за вашия бизнес или нови начини, за да оцелеете в една променяща се икономическа среда, разгръщането на креативността ви може да бъде ценен актив за всяко предприятие.

"Подхлъзнах съзнанието си, за да мога да използвам мозъкът си" – Еван Дандо.

Ресурси за развитие на бизнес идеите и креативността са в изобилие. Въпросът е да намерите в изобилието от начини своя собствен смисъл на креативността си.

"Откритието се състои в това да гледаш в едно и също нещо, като всички останали и да мислиш различно." – Albert Szent-Gyorgyi.

Освен това, има един невероятен набор от инструменти за разширяване на вашата идейна база. Един от най – старите е картографиране на ума, той е станал основен в курсовете по творческо писане, защото принципите му са лесни за употреба и приложими в много ситуации. Използвайте това, което ви идва на ум веднага, разклонете го на пет до десет идеи, които се отнасят до тази дума, която ви е хрумнала. Идеята е да напишете това, което ви идва на ум веднага, а не след време, за да претеглите плюсовете и минусите. Така създадената карта дава нова перспектива за свързване на възможностите в едно цяло.

"Ако всички мислят еднакво, тогава някой не мисли." – George S. Patton, Jr.

Който и метод да изберете, нека се забавлявате с него. Това е наистина същността и зависимостта на креативността – забавна и умствена стимулация. И в този процес може би най – правилният път за вашето бизнес начинание ще се появи.

 
Съвети за професионално израстване Как бихте могли да ускорите кариерата си: Образование Преди да...
Балансирано харчене и практичност Няма нищо лошо във харченето на пари за забавление, но то трябва да е...
ДОБЪР ЖИВОТ. Оферти на, който не можете да откажете Да се научите да казвате “не” е толкова важно, колкото да се научите...

Реклама