Анатомия на успешната реклама

Успешните реклами споделят някои общи елементи, които трябва да имате в предвид при разработването на рекламната си кампания. Те са прости, ясни, честни, информационни, ориентирани към клиента и се опитват да дадат отговори на въпросите:

Кой - Какво - Къде - Кога - Защо - Как

Сърцето на една реклама е нейното послание или основната полза, която искате вашата целева аудитория да извлече от информацията за продуктът, който им предлагате. Вашето съобщение може да е адресирано към един или повече клиенти като следните:

* Защо вероятните клиенти трябва да купуват продукта ви, а не този на конкурентите?

* Защо клиентите трябва да купуват вашия продукт отново?

* Защо изобщо някои трябва да купува продуктът ви?

Съобщенията могат да се подразбират и по забавният начин (водата за уста, която ви дава свеж дъх ще ви помогне да си хванете гадже и да бъдете лидери на работното си място), и съвсем буквално (покупките по време на разпродажбата, ще ви струват по – малко, отколкото в други случаи).
Рекламните съобщения са различни от лозунги. Лозунг е закачливата фраза като Nike "Просто го направете" или на Coca-Cola " Истинското нещо". Вие не трябва да имате лозунг, за да имате успешен реклама. Но е нужно да имате ясно рекламно съобщение към целевата си аудитория, което да бъде разбрано.
A съобщение е това, което стои зад лозунга. От лозунга на Nike може да се предположи, че тяхното послание може да се тълкува по следният начин: Физическата активност е част от удовлетворителен живот - Nike продуктите ще ви помогнат да упражнявате и да постигне задоволителен начин на живот.
Все пак рекламата си е сложно нещо и затова тя е важна част от маркетинга на една фирма. За да имате ефективна реклама ви трябват професионалисти с опит и хиляди идеи.

 
Ефективният PR Под ефективност в PR разбираме постигане на поставените цели на една...
Правилата на мъдростта Някои от тези правила ще ви върнат 100 или 1000 години назад във времето,...
Продайте на клиентите си със силна оферта, на която не могат да откажат Ако се опитвате да привлече вниманието на потенциален клиент, това,...

Реклама