Рекламата в интернет. Как да рекламираме в интернет

Все повече хора сега предпочитат онлайн новини или онлайн вестниците. Информационният и пазарният свят стана интернет, а социалните мрежи са все повече предпочитано място за комуникация сред хората.
Затова и бизнесът трябва да е в течение с интерактивната реклама.

1. Покажете се в търсачките. Сайтът на фирмата ви трябва да се класира добре, което значи да излиза на първа страница на търсачките. Анализатори изчислили, че 75-90 на сто от компаниите и потребителите търсят в мрежата, преди да купят нещо. Ако не можете да се класирате на първа страница, трябва да направите някои сериозни оптимизации на сайта си. Инвестирането в спонсорирана връзка може да бъде опция, в зависимост от марката.

2. Електронната поща е най – честата интернет дейност и най – използваната форма на дигиталната реклама. Над 80 на сто от търговците използват това, за да се свържат директно с клиентите си, много от които сега могат да проверят електронната си поща през мобилният си телефон.

3. Това не е шлем да го потопите. Само защото се появявате в търсачките, управлявате рекламни банери, блогове и да се "харесате" от много фенове във Facebook, не означава, че сте победителя в играта. Защото конкуренцията е безмислостно жестока. Експериментирайте, бъдете гъвкави в интернет рекламите. Не залагайте само на един подход, вижте кое действа на потребителя и кое не. Само така ще нацелите точният подход за вас и вашата бизнес дейност.
Използвайте сайтове като Quantcast.com и Alexa.com за проследяване на трафика (ние ви препоръчваме да ползвате брояча на Гоогле Google Analytics), степента на отпадане и брой преглеждани страници. Вижте какво работи и наблегнете на него с цел по – високи продажби.

4. Опознайте клиентите си. Знаейки, възрастта, мястото на живеене, доходите и други демографски данни вече не е достатъчно. Како е тяхното поведение спрямо пазаруването и начинът им на живот? Какво наистина ги мотивира да купуват вашите продукти? Дали са семейни хора или не? Обичат ли постоянството или адреналина? Съберете всички необходими данни преди да изготвите рекламата. Проучете мнението на потребителите чрез различни интернет анкети за вас и вашите продукти – познават ли ви, харесват ли ви, какво не харесват, какво да промените и т. н. Познаването на видовете търсения, сайтове и дейности на вашата аудиенция е ключът към това да ги заинтригувате по – ефективно онлайн.

5. Не е нужно да се хвалите, за да направите сензация около себе си. По отношение на разходите в сравнение с приходите, онлайн рекламата струва по – малко. Онлайн реклама дава страхотни резултати ако е направена качествено, сложена където трябва и изпълнена с максимален брой показвания в точното време. Изследване на Милуърд Браун показа, че една експозиция към уеб банер генерира по – голяма информираност, отколкото една експозиция към печатни и телевизионни реклами, и повишава осведомеността за марката с до 200%.

6. Не поставяйте всичките си яйца в една кошница. Разбира се интернет е най – ефективна форма на реклама в историята на човечеството. Това не значи, че трябва да се откажете и от останалите форми. Не забравяйте, че колкото повече, толкова повече, както е казал анимационният герой Мечо Пух.

7. Лошите новини се разпространяват бързо. Едно оплакване от клиент, един Facebook гаф или невярна електронна поща са достатъчни да се провали вашата интернет реклама и цялата ви бизнес репутация, а тя се гради много трудно на ново, почти невъзможно.

 
Причините поради, които малкият бизнес се проваля Стартирането на собствен бизнес може да бъде невероятно приключение....
Как да напишем мотивационно писмо Мотивационното писмо е изключително важно допълнение към...
Печеливш бизнес? Няколко съвета За да не се сринете изненадващо и без видима причина като бизнесмен...

Реклама