Как да спестите пари, когато сте останали без работа

Не се паникьосвайте!
Когато загубите работата си, е естествено да се паникьосате. Никой не харесва идеята да е безработен, но ще излезете от тази криза ако се вземе проактивен подход. Тъй като е невъзможно да знаете точното време когато ще започнете работа отново ще трябва да намалите разходите си, вместо да разчитате на спестяванията или обезщетенията, за да изкарате по – дълго и по – спокойно времето си, в което сте без работа.

Помислете за разходите
Когато започвате да разпределяте месечният си бюджет, не забравяйте, че трябва да спестявате. Или харченето на пари за гориво за автомобила ви може да бъде заменено с градският транспорт или пък още по – добре – разходете се. Хапването на вън може да се замени с готвенето в къщи, примерно.

Направете сравнителни проучвания за пазара
Обиколете всички възможни пазари и си водете записки къде цените са най – ниски. И колко бихте спестили ако пазарувате на възможно най – ниски цени.

Преразгледайте абонаментите си
Абонаменти за списания, кабелни телевизии, такси за извънкласни занимания на децата ви и други. Преразгледайте ги и ги "орежете" до възможно най – добрият вариянт.

Намалете хранителният си бюджет
Да, всеки трябва да яде, но ние имаме предвид да се харчат пари за храна, която не е здравословна и не заменя нито едно от основните менюта за деня. За улеснение си направете седмично меню и заредете продуктите за него от някой магазин, който е достъпен за вас и състоянието ви, в което се намирате в момента.

 
Грешки при инвестирането В днешно време много се говори за инвестирането, и особено за...
60 секундов гид. Как да изпъкнете с мощна бизнес идея Искате да започнете малък бизнес. Имате желанието и ангажираността да...
Как да увеличим продажбите Да, важно е да намирате нови клиенти и нови пазари, но това не значи, че...

Реклама