Ефективни бизнес продажби

Бизнес продажбите
Бизнес продажби са живителната сила на вашия бизнес. Всичко трябва да е съсредоточено върху това, което носи пари. Като собственик на бизнес, ако не можете да продадете продуктите или услугите си, вашият бизнес няма да оцелее.

Клиентите трябва да се обграждат с внимание
Без значение колко добра джаджа продавате или какви изключителни услуги предлагате нови клиенти трябва постоянно да се търсят и печелят, за да цъфти бизнесът ви.

Един добър екип за връзки с обществеността ще ви помогне да поддържате добри отношения с клиентите си и да бъдете винаги информирани за техните желания, което е съществена и много важна предпоставка за успеха на бизнесът ви.

Отношение при бизнес продажбите
Има две школи в продажбите. Продукто – задвижващи продажбите компании, те са необходимото зло, където продажбите са ниски. Тези собственици на такива компании смятат, че силата на продуктовата им гама ще спечели всеки път когато пронунсират нов софтуерен ъпгрейд, продукт или услуга, защото клиентите ще започнат да чукат на врата им веднага. Или с други думи те залагат на това, което продават, че то ще е достатъчно да привлича клиенти.
Но ако подобренията на нещото, което продавате са страхотни, кой ще ги купи ако не разбере за тях? В този случай идва рекламата на помощ, тя е точно затова. Тя превръща интереса в бизнес продажба, а продажбите задържат бизнеса в бъдещето.

Компании продаващи услуги
Продажбите носят приходи на компанията. Инженерите не са търговци. Нито механиците. Но, ако една компания успее да расте в дългосрочен план, всеки служител трябва да е наясно как точно трябва да подходи към клиента, за да се впишат успешно в продажбеният план.
Тези компании имат високо квалифицирани служители, които обслужват клиентите и често работят наравно с тях за решаването на проблемите им.

В отношенията е ключът
Всички служители, инженери, механици, производители, дистрибутори, трябва да са наясно с това. Клиента олицетворява вашето отношение към него с компанията ви. Така, че ако сте мил и отзивчив ще го спечелите.
Ето защо служителите трябва да са подходящо обучени да отговарят на въпросите на клиентите по положителен начин във всяка една ситуация. Бъдете усмихнати и приветливи и клиентите ще ви обичат.

Клиентите са крале
Златно правило на продажбите – клиента винаги е прав. И това правило важи за всичките ви клиенти, платежоспособни и не толкова платежоспособни.
Словото е мощен инструмент за вашия успех. Проучванията показват, че щастливите клиенти казват на още шест човека за вашият продукт или услуга. А недоволните на цели шестнадесет. Сами виждате разликата, плюсовете и минусите.

Изборът остава ваш
Вие сами избирате дали да запазите компанията си в сегашен вид, но преди да подминете тази статия си погледнете продажбите за последната година и прогнозата за следващата. Достатъчно високи ли са или има нещо, което им липсва? Колко бързо и високо искате да растат?

 
Как да бъдете шеф на жени служители Според едно скорошно изследване мъжете са с 32% по – продуктивни в...
Митове за freelance бизнеса Фрийланс бизнесът все повече се разраства с интернет революцията. ...
Петте финансови грешки, които най – често се допускат Bankrate.com обобщава петте най – важни такива грешки: Броите стотинките,...

Реклама