Митове за freelance бизнеса

Фрийланс бизнесът все повече се разраства с интернет революцията. Интернетът е една огромна информационна бомба, която захранва с купища информация всякакъв вид глад. И защо не да се използва и за бизнес.

Фрийлансинга е един от тях. Като всеки бизнес и при freelance търговията има митове, полуистини и лъжи:

Фрийлансинга е фалшива работа и извинение да не работите
Всички асоциират интернета с компютърни игри и фейсбук.

Според този мит никой от фрийлансерите не работи, защото го мрази и това е фалшива работа, която му прикрива мързела. За много хора работа значи да ходиш на определено място всеки ден, където да извършваш определен труд, за които да получаваш заплата. Затова този вид работа не е работа – ако нямаш шеф, значи не работиш.

Това е един мит или по скоро лъжа. Дали ще си модератор на уеб сайтове на договор или ще седиш в офис с папки си е все работа. Единствената разлика е, че при фрийланс работата вие си определяте работното време стига да спазите срока на проекта, по който работите.

Ако сте достатъчно умни и находчиви можете да правите пари без да вършите абсолютно нищо
Няма безплатен обяд! И това е мит, който граничи с лъжата. Все пак, за да почне да печели един фрийлансър трябва да направи нещо. А именно да си заработи парите като всеки друг с усилия, реклама и инвестиция. Всеки, който си изкарва парите от работа свързана с уеб сайт знае за какво става въпрос.

И все пак усилията са постоянни ако искате да ви идват и постоянни парични потоци, а не еднократни.

Трудно е да се открие хубава фрийланс работа
В интернет пространството все повече и повече се увеличават измамите с фрийланс работа. Хората са скептични и обезверени. И точно тези измами са виновни за отношението на фрийлансинга.

И въпреки всичко не всеки клиент има за цел да ви измами. Затова трябва да проучите добре работата предварително, за да сте сигурни в нея.

Доста пари ви трябват, за да станете freelancer
Истината е, че повечето фрийлансъри започват от нулата и само с идеята си.

Телефон, компютър, интернет са ви напълно достатъчни, за да реализирате идеята си или да осъществите наетият от вас проект. Хубаво е да правите инвестиции с част от изкараните пари в бизнесът ви, за да се развива ефективно.

Freelance работата е по – лека от нормалната работа
Факта, че определена работа се възлага на фрийлансър означава, че тя не е толкова лесна за колкото я смятат. Един фрийлансър първо трябва да се запознае с проекта и след това да намери начини да го доведе до край – като всяка една работа. Фрийланс работата не е рутинна работа, а постоянно развиваща се.

 
50 причини, подбуждащи хората да купуват За всеки предприемач е важно да знае причините, които подбуждат хората...
Мърчандайзер Мърчадайзерът е  много важна част от една стопанска  верига. ...
5 съвета за креативно търсене на финансиране 1. Свържете се с местните власти – областни администрации, райони,...

Реклама