Герила маркетинг

Guerilla Marketing е „детето” на Jay Conrad Levinson, който през 1984г. издава книга за този вид маркетинг. Концепцията на герила маркетинга е да се развие даден бизнес, за да се увеличат неговите доходи с колкото си може по – малко инвестиции. Що се отнася до тези по – малко инвестиции те могат да станат факт с въображение и богата креативност.

Като цяло може да се каже, че герила маркетинга действа на психиката на човек. Т. е. чрез нетрадиционни и креативни оферти се въздейства на потребителя емоционално, за да може да се осъществи покупко – продажба. А по – силно въздействие от емоционалното няма.

Той примамва с гратисни предложения по потенциалните си клиенти, които обикновено са малка група, с цел да бъде конкретизирана аудиторията и след това да бъде разширена.

Друга важна характеристика на този вид маркетинг е това, че стоката, услугата или идеята трябва да бъде силно промотирана интерактивно без значение дали е онлайн или офлайн, защото така има на лице пряко взаимодействие с перспективните клиенти.

Когато клиентите са добре информирани за продукта или услугата, те проявяват интерес да го закупят.

Герила маркетинга е предимно интернет маркетинг, с който подбирането на клиенти може да стане много по – подробно и точно в интернет пространството. Този маркетинг жъне резултати след по – дълъг период отколкото останалите, тъй като предполага постигане на печалба без сериозни инвестиции.

Техниките на герила маркетинга са предимно креативни и действат емоционално на купувача, затова нямат точна дефиниция за тях. Затова няма и точни правила за развитието на герила маркетинга. Подходи като – раздаване на мостри, предложения за отстъпки на определен брой клиенти, раздаване на промо пакети, раздаване на рекламни аксесоари на фирмата – са добре познати и напълно достатъчни стратегии за герилата.

Един пример за герила маркетинг е принципа – доведи приятел при нас и ползвай намаленията на продуктите и услугите, които купуваш.

Този маркетинг изисква много енергия и въображение, за да стигне заветната си цел. Той постига успехи след време и не е за нетърпеливи хора, които се отказват лесно. Все пак докато се нацелят най – ефективните стратегии за определена таргетирана аудитория от клиенти си изисква време.

Герила маркетинга цели привличане на вниманието на потенциалният клиент, чрез емоционално действащи подходи и тактики.

 
Как да бъдете шеф на жени служители Според едно скорошно изследване мъжете са с 32% по – продуктивни в...
Маркетинг на малкия бизнес Маркетинга се състои от реклама и насърчаване на вашия продукт или...
Няколко начина как да спестите пари Ако търсите начини да спестявате пари, започнете с примера, които ви...

Реклама