Надомна работа без компютър

Навярно сте чували думата freelancer (фрийлансър). Това са онези, хора, които работят от дома си или т. нар. надомна работа. Всеки като чуе надомна работа я асоциира с плътно залепнал човек пред компютъра си. Което не е съвсем точно така.

Може да бъдете freelancer без да ви е нужен компютър, освен за счетоводните неща.
Freelance работа има доста и е една от най – благите работи. Фрийлансърите работят на договор по определен проект с време на изпълнение. Те са независими и нямат работно време стига да завършат проекта си в уговореният срок по договор. Те могат да бъдат назначени под всякаква форма и длъжност.

Варианти на freelancer без компютър:

Бавачки
Или служител по грижа за деца. Услуга, която freelancer предоставя на въпросното семейство в дома му за определени часове в денонощието. Всичко, което ви е необходимо е да обичате децата и да имате поне минимален опит в отглеждането им.

Озеленител или градинар
Обичате цветята и зеленината да грее пред вашият дом и да се занимавате с това. Всички, което ви трябва е да вземете един курс по градинарство и да предоставите услугите си на останалите хора, за да разкрасите и техните домове. Тук обаче ще трябва да си набавите необходимите инструменти и средства за работата ви, т.е. да инвестирате в оборудване. Наистина това е сезонна работа, но с перспектива, която носи много красота и постоянни сезонни ангажименти.

Готвач на свободна практика
Неумираща професия. Предоставяте готварски услуги по кетъринги и събития. Ако сте добър в това, може да не смятате професията си като Freelance вече, защото ще бъдете затрупани с хиляди поръчки, които ще ви донесат чудесни постоянни доходи. Това е една вечна професия.

Почистване на домове
В последно време това става все по търсена услуга от хората. Те са натоварени със задължения, от които не им остава време да изчистят собственият си дом. И поради тази причина си наемат човек за целта. Ако обичате чистотата значи вие сте фрийлансерът за тази работа. Разходите ви ще бъдат само за закупуването на почистващи препарати и средства.

Домашен майстор
Ако сте сръчни в поправянето на неща и обичате това, това е вашата надомна работа. Готови сте за майстор на свободна практика – поправяне и поддържане на огради, покриви, водопроводни мрежи, мазилки и т.н.

Занаятчия
Ако обичате да майсторите собствени неща, значи можете да създадете и собствен freelancer бизнес. Занаят с пазарна стойност. Така ще съчетаете приятното с полезното, няма нищо по – хубаво от това хобито ви да е вашата работа. Добре ще е да участвате в изложби и базари, за да се популяризират творбите ви, преди клиентите само да започнат да ви търсят.
Не забравяйте, че и фрийлансерите се нуждаят от реклама, всичко е реклама. Тези, които не ползват компютър е хубаво да се рекламират в местни печатни издания, да участват в професионални мероприятия и да ползват услугите на трудовите борси.

 
7 съвета как да управлявате времето си на работа Искате ли да използвате времето си на работа максимално и ...
Организирайте деня си в офиса Фрагментирайте задачите си за деня Всеки ден си пишете на лист, какво...
Просто правило на маркетинга в бизнеса Управлението на вашия бизнес е едно от най-важните неща, които можете...

Реклама