Маркетингова стратегия на фирмата ви в Фейсбук

Почти няма някой да няма профил в най- голямата социална мрежа Фейсбук, която има над 650 млн. потребители и има наскоро създадена имейл система. А създателят й Марк Зукърбърг е обявен от списание „Time” за „Човек на Годината” през 2009 година.

Сега е масово явлението големи компании и фирми да включват фейсбук в своя маркетинг, за да рекламират продукцията си и да спечелят повече потребители.

Брандираните страници в социалната сфера все повече растат и генерират хиляди почитатели. И тези маркетингови кампании в този сектор – сектор на социалните мрежи се водят повече от успешни.

Първото, което трябва да направите е да направите фейсбук страница на вашата компания, която да е ежедневно поддържана, така, че почитателите ви да са информирани постоянно за вашите услуги, продукти и отстъпки. По този начин да приковете вниманието им към вас.

Второто, което трябва да направите е да качите едно задоволително количество снимки и видео клипове на вашата продукция или услуга, като е хубаво видео клиповете да са директни, а с препратки.

Трето – правете конкурси или състезания с награди във страницата си, за да поддържате интереса на феновете ви.

Четвърто – интегрирайте логото на фейсбук във фирменият ви сайт като препратка към вашата фейсбук страница. Това е начин да рекламирате вашите конкурси с награди в социалната мрежа и да зарибите хората да станат ваш фейсбук фен.

Пето – представяйте постоянно новите си продукти, услуги и отстъпки в страницата. Защото повечето фенове са ви лоялни клиент и от уважение към тях трябва да ги информирате за всичко ново около вас. А това е верижна реакция, така да се каже, те ще ви препоръчат да други хора, които ще посетят страницата ви и така ще увеличите феновете си и възможността да ви станат клиенти.

 
Лидерството Лидерството е съвкупност от процеси, чрез които човек вдъхновява...
Как да направите добра бизнес презентация Какво е добра бизнес презентация? Има доста определения за това какво...
10 прости начина да спечелите от интернет маркетинга Когато си мислите за интернет маркетинга, какво всъщност трябва да ви...

Реклама