По – успешни директни продажби

Директните продажби са били и си остават най – ефективният подход при една търговия. Но при тях един търговец трябва да има освен практика и умения, с други думи да му идва отвътре.

Има няколко важни неща в директните продажби, които ако се спазват и взимат от значение при процеса на изграждане, подхождане и реализиране на покупко – продажбата, ще бъдат повече от успешни. В днешно време конкуренцията е безмилостно жестока и търговците трябва да знаят какво правят, да спазват някои неписани закони в директните продажби, за да имат успех.
Ето ги и тях:

Първи закон
Създаване на цели и тяхната реализация чрез конкретни идеи.

Втори закон
Създаване на списък със задачи.
Хубаво е този списък да бъде ежедневен и краен при приключването на цикъла на директната продажба. Той ще ви служи като индикатор, че отметвате всяка една задача и се движите в правилната – успешна посока.

Трети закон
Бъдете усмихнати и гостоприемни за вашите клиенти. Няма човек, който не отвръща на усмивка с усмивка и внимание.

Четвърти закон
Започнете покупко – продажбата с въпрос, на който знаете отговора. Обикновено това са въпроси, които изтъкват качествата и удобствата на продукта, от които се нуждаят клиентите ви, за да задоволят потребностите си.

Пети закон
Бъдете готови за отказ от покупка в началото. Въпреки, това бъдете убедителни и настойчиви в границите на приличното. Но е много важно да правите разлика между това да сте настойчиви и натрапчиви.

 
Пет минутни задачи за фрийлансъри Имате ли няколко допълнителни минути? Не губете това време! Дори и...
Психология на ценообразуването или изкуството да продаваме чрез примамливи цени Автор: oborudvane-magazini.com За някои цената на продуктите, които купуваме е...
Откъсването от работата е важно за психичното здраве Ваканцията и откъсването от работата не само са приятни, но са също...

Реклама