Как да продадете автомобил

Преди да започнете процеса на продажба трябва да се научите как се продава кола най – ефективно. Само с няколко съвета и ресурси ще имате възможността да продадете едно превозно средство по – бързо и за повече пари.
За да продадете кола, трябва да си помислите за цена, реклама, преговорите при сключването на сделката с потенциален купувач.

Ценообразуване
За да потвърдите крайната продажна цена, трябва да се съобразите с търсенето на пазара и неговите цени. Колко ви е ценно превозното средство, за каква цел е предназначено – всичко това играе роля при неговото ценообразуване.

* Някои превозни средства, като например семейните седани, имат постоянно високо търсене, защото са евтини и достатъчно големи за цялото семейство.
* Превозните средства, като например спортни автомобили са сезонни. Продават се добре през пролетта и лятото.
* Камионите и бусовете се продават добре по принцип, защото те са работни средства на много търговски фирми.

Първо проверете как стоят цените в интернет за продаваната от вас кола. Има достатъчно сайтове за покупко – продажба на превозни средства. Важно е да знаете, че трябва да обявите малко по – висока цена от исканата, за да имате възможност да сваляте от нея в преговорите.

Подготовка на автомобила
Преди да обявите автомобила за продажба е хубаво да го измиете и изчистите, за да има хубав външен вид.

* Измийте външно и вътрешно превозното средство.
* Направете малък "козметичен" ремонт ако се налага.
* Отървете се от всички предмети, документи и други лични вещи в превозното средство.
* Почистете добре прозорците, тъй като те помагат за привличане на купувачи или пък могат да обезкуражават купувачите, когато са мръсни.
* Консултирайте се с вашия механик. Подгответе документи, които показват какви смени или проверки са правени по него, като например смяна на масло, ремонти по ходова част, двигател и т.н.
По принцип повечето хора вземат решение за покупка веднага след като са видели превозното средство, така че е много важно то да бъде чисто.

Рекламни Съвети
След като автомобила е готов за продажба, следващата стъпка е хората да разберат за него. И, разбира се интернет сайтовете за покупко – продажба на автомобили са на първо място сред рекламните ни съвети. Другото нещо, което можете да направите е да залепите стикер на един от прозорците на автомобила, че се продава. И на последно място можете да оставите автомобила в автокъща срещу комисионна. Тест драйв е една също важна рекламна стратегия от рекламата, осъществяването на продажбата и преговорите.

Полезни съвети:
* Воденето на преговори често е най – важна част от сделката. Ако купувача каже: "Харесва ми колата, но..." това е една възможност за вас да го попитате колко е готов да плати за превозно средство.
* След като клиентът се съгласи да купи, има още няколко стъпки за финализиране на продажбата.
* Трябва да ви даде парите за автомобила.
* Документ показващ километража към момента на продажбата.
* Регистрация на автомобила на новият собственик.

Продажбата на превозното средство по този начин ви гарантира това, че не носите отговорност след продажбата на превозното средство.

 
Основите на новият бизнес Ако искате да бъдете шеф на себе си и да правите пари, трябва да сте...
Работете извънредно стратегически Четиридесет часа  на седмица не са ви достатъчни, за да свършите...
3 малки, но важни съвета за по – добър интернет бизнес Без значение дали продавате свой продукт или рекламирате чужд,...

Реклама