Ако сте решили да започнете нов интернет бизнес ще ви трябват няколко прости и евтини начини за неговото насърчаване онлайн.
След като наберете достатъчно количество посетители в сайта си, можете да ги конвертирате в продажби или потенциални клиенти.
Интернет предлага много безплатни начини с ниски разходи за насърчаване на вашия бизнес. Единствената инвестиция, която трябва да направите във всяка една от тези три дейности е да вложите вашето време.

Подобряване на оптимизация на уеб сайтове
Оптимизация за търсещи машини (SEO) е най-добрият начин за привличане на посетители към вашия сайт. Колкото по – добре се класира в резултатите на големите търсачки като Google и Yahoo, толкова по – голям шанс имате да увеличите посетителите си.
Вероника Филдинг е експерт SEO, тя препоръчва използването на комбинация от безплатни методи и платени Google реклами, но вие също може да използвате и двете неща, за да подобрите вашият сайт и неговият ранг търсачката. Актуализирайте сайта често, защото точно актуализациите помагат на вашият ранг в търсачката да расте. Хубаво е да сложите линокве в сайта си от други източници (новинарски за предпочитане), за да насърчите други собственици да сложат и вашият линк към сайта ви в техните.

Артикъл маркетинг и Блогинг
Атикълният маркетинг (промотиране със статии) и блогинга са два различни метода за използване на писаното слово за промотиране онлайн. Бизнес собствениците пишат или си наемат писатели, които правят авторски – уникални статии от по 1000 думи максимум за дадена тема. Това е артикъл маркетинг – точно тези статии правят трафик в сайта или блога. Те се реализират и добре в търсачките понеже са авторски, а не copy – paste. Целта е увеличаване на трафика в сайта.

Блогинга предлага малко по – различни ползи от артикъл маркетинга. Блогинга може да допринесе положително за сайта ако той се актуализира често, защото това повишава SEO резултата. Блоговете предлагат по-лична платформа за споделяне на идеи и мисли за широката общественост. Те могат да бъдат свързани в блог мрежи, за да изградят трафик и да създадат общност.

Социални мрежи
Сайтовете за социални контакти като Facebook, Twitter, Linked In, Plurk и много други предлагат възможност да се постигнат много потенциални клиенти. Тези социални мрежи имат само една цел – реклама на сайта и евентуално увеличаване на неговият трафик от посещение. Сред трите евтини начини за насърчаване на вашия онлайн бизнес, социалните мрежи могат да дадат най – голяма възможност да се изградят нови връзки и укрепнат връзките с настоящите посетители и клиенти.

 
Фирмена етика Фирмената етика изпълнява цяла редица функции в организацията, а...
Легализация на документи за образование Какво трябва да направите за да легализирате документ за образование,...
Роля и цели на маркетинга Маркетинга е свързан с категориите на пазарното стопанство. Означава...

Реклама