Най –  добрите кариери в здравеопазването

Не е нужно да имате пълно медицинско образование, за да имате кариера в сферата на здравеопазването. В действително много от най – добрите кариери в тази област изискват колеж или бакалавърска степен. Ето ги и тях:

Фармацевт
Фармацевтите имат обширни познания на всички медикаменти в търговската аптечна мрежа, тяхната дозировка и възможните взаимодействия. Те са " посредника" между лекар и пациент. Да станете фармацевт си е важна стъпка – бакалавърско образувание със значителни познания по математиката, латински и химия.
Фармацевтите имат дългосрочна кариера и със сигурност ползотворна за обществото.

Медицинска сестра
За да станете медицинска сестра ви трябва бакалавърска степен от медицински университет. Медицински сестри се търсят постоянно и непрекъснато във всяко болнично заведение. Работното им време е гъвкаво и на договор. Заплата им постоянно и постепенно расте, в зависимост от стажът им на медицински работници.

Лекар асистент
Лекарите асистенти работят под прякото наблюдение на доктор специалист. Те извършват тестове, изследвания и всякаква медицинска работа свързана с пациентите.
Освен от бакалавърска степен, лекарите асистенти трябва да минат и през акредитирана лекарска програма, която обикновено изисква две допълнителни години на обучение.

Сонографист
Сонографистът е медицинско лице, което използва уред наречен сонограф, чрез който по графичен път представя спектрите на звуците на речта. Това е единственият апарат засега, който позволява да се проследи динамиката на речта посредством регистрираната форматна картина, откъдето идва и названието "видима реч".
Сонографистът диагностицира и анализира медицинските сонографии.
Те могат да избират между две и четири годишна програма на обучение с акцент върху анатомията и физиологията, медицинското оборудване, обучение и етика.

Стоматолог
Ако харесвате зъби, може да следвате дентална медицина. Дипломирането ще ви отнеме около 5 години със специализацията.

Физиотерапевт
Физиотерапевтите помагат на пациентите да се възстановят от травми на опорно – двигателната система. Това са определени физически двигателни програми, предназначени за поддържане и увеличаване на обхвата на движение в костите и ставите. Физическа терапевти могат да се специализират в областта на спортната медицина, старческа и детска терапия. Физиотерапевтите трябва да имат бакалавърска степен с концентрация в анатомията, физиологията и други науки, както и магистърска степен по "Физиотерапия" по акредитирана програма.

Рентгенолог
Рентгенолозите са тези, които управляват апарат наречен рентген, който снима вътрешните органи и кости на пациентите. Те могат да започнат работа след три годишно обучение.

Парамедик
Парамедиците са лекари, който работят към спешен медицински център. Те се отзовават на сигнали за необходима спешна лекарска намеса. Те преминават през определен курс на обучение и след като издържат изпита получават сертификат. Тази професия е известна в Съединените Американски Щати, но не и в Европа.

 
Как да завършите един разговор Има хиляди статии за това как да започнете един разговор, но почти...
POWER & MONEY. Най – платените професии в САЩ Номер 10 Мениджър естествени науки Заплата: $97,560 Стаж: 6 години ...
Печеливш бизнес по време на криза. Маркетингови стратегии Експерти казват, че започване на бизнес в трудни времена е лоша идея....

Реклама