Динамичното развитие на медиите днес дава огромна възможност на много повече фирми и на техният маркетинг да продадат продуктите, услигите или идеите си директно на клиента чрез:

  • печатни издания
  • електронни издания
  • каталози
  • телефонна тъгговия
  • пощенска услуга
  • он – лайн услиги
  • факс
  • интернет реклами

Всички тези опции се разглеждат като преки оферти предоставени директно на всички потенциални клиенти с цел цялостната ефективност на компанията. Това е ясен пример за това как управлението на един маркетинг в дългосрочен план може да доведе до най – успешните директни и он – лайн марлетингови инициативи.
Всяка една компания с креативен мениджър в днешно време може да я направи успешна, благодарение на интерактивната революция наречена Интернет. С по – здравите си и ефективни връзки с крайният потребител тя може да стане лидер в своята пазарна ниша.

Електронната търговия все повече и повече се разширява и развива. Тя е една своеобразна електронна платформа, която изпраща заявки за покупка до доставциците чрез своите канали за това – електронната поща, факс пощата, електронни търговски терминали, смарт карти и т.н., с цел улесняване на клиента при плащането и получаването на он – лайн стоката или услугата.
В Съединените щати електронната търговия в цифри за година прави над 3 трилиона USD.

Една от най – известните компании в света за платени интернет маркетингови съвети е America Online (AOL), която има над 20 милиона абонати и държи 50 на сто от пазара. Тя предлага маркетинг услуги и съвети от доста собствени информационни канали като – библиотеки, новини, образувание, спорт, забавления, търговия. Всичко актуално и полезно за интернет маркетинга се намира в AOL.

Много е важно един маркетинг специалист да знае какво търси, очаква и как да го постигне от интернет пространството, за да бъде неговата компания първа в областта си. А това може да стане само ако той разбира характеристиките и поведението на он-лайн потребителя.

 
Генерални грешки в малкия бизнес Ако ще оцелявате и искате да имате дългосрочен успех в бизнеса, тогава...
Избирането на франчайз Както и всяка друга инвестиция, закупуването на франчайз е риск. При...
Тайните на успешния маркетинг. Как се печелят нови клиенти Печалбите на предприятията са изцяло зависими от търговията. В...

Реклама