Не трябва да ви притеснява липсата на университетско образувание в търсенето на работа, не всяка е свързана с това. Всъщност, според американското Министерство на труда близо 60% от всички планирани работни места ще изискват само обучение на работното място до 2010 година.
В днешно време, а и в перспектива да сте с университетско образувание излиза доста  скъпичко, може да си направите някаква самооценка дали си струва за вас самите. Ще можете ли да извървите този път и до какво той може да ви доведе. Да,  колежанското или университетското образувание са страхотен опит и тласък в желаната от вас посока, но, не винаги и не, за всички това е удачна финансова инвестиция.

Все пак не идва края на света за тези, които се отказват от висше образувание по една и друга причина. Има много други опции, които са свързани с професии, които не изискват такова образувание и са добра перспектива за кариера.

Такива са:

Брокер на недвижими имоти

За да станете брокери на недвижими имоти ви трябват от 60 до 90 часа професионално обучение и успешно взимане на лиценза.

Транспортен мениджър

В тази работа, вие сте отговорни за планирането на маршрути на транспортните фирми. Повечето хора на тези позиции са били шофьори на камиони, които показват добра работна етика и желание да придобият нови умения. Компаниите всъщност насърчават такива хората, които имат опит в тази област, много от тях, които притежават този вид работа не са посещавали дори колеж.

Мениджър в търговията на дребно

Тази работа включва наемане и обучение на касиери, представители при обслужване на клиенти, както и други работници. Повечето хора в тази професия започват от ниско ниво служители и си прокарват път нагоре в йерархията на тази професия като демонстрират управленски умения и способност за решаване на проблеми.

Управител в сферата на хазарта

В казината, той е отговорен за надзора на общите операции. Повечето от тях са били служители, които са били насърчавани.

Електро – енергиен дистрибутор

Такива хора са заемали позиции като механичен дистрибутор в електрически завод за контрол на потока на електроенергия. Обучението му на работното място е съчетано с професионален курс, който го е въздигнал на тази позиция.

 
Започване / Купуване на малък бизнес Започването на бизнес ще ви отнеме доста време. Не само защото ще се...
14 рекламни идеи за малкия бизнес Ако искате да развиете своя клиентска база по-бързо, вие трябва да...
Колко дълга трябва да е една автобиография – CV Вашето CV не трябва да бъде по – дълго от две страници, нали? Има някои...

Реклама