Не трябва да ви притеснява липсата на университетско образувание в търсенето на работа, не всяка е свързана с това. Всъщност, според американското Министерство на труда близо 60% от всички планирани работни места ще изискват само обучение на работното място до 2010 година.
В днешно време, а и в перспектива да сте с университетско образувание излиза доста  скъпичко, може да си направите някаква самооценка дали си струва за вас самите. Ще можете ли да извървите този път и до какво той може да ви доведе. Да,  колежанското или университетското образувание са страхотен опит и тласък в желаната от вас посока, но, не винаги и не, за всички това е удачна финансова инвестиция.

Все пак не идва края на света за тези, които се отказват от висше образувание по една и друга причина. Има много други опции, които са свързани с професии, които не изискват такова образувание и са добра перспектива за кариера.

Такива са:

Брокер на недвижими имоти

За да станете брокери на недвижими имоти ви трябват от 60 до 90 часа професионално обучение и успешно взимане на лиценза.

Транспортен мениджър

В тази работа, вие сте отговорни за планирането на маршрути на транспортните фирми. Повечето хора на тези позиции са били шофьори на камиони, които показват добра работна етика и желание да придобият нови умения. Компаниите всъщност насърчават такива хората, които имат опит в тази област, много от тях, които притежават този вид работа не са посещавали дори колеж.

Мениджър в търговията на дребно

Тази работа включва наемане и обучение на касиери, представители при обслужване на клиенти, както и други работници. Повечето хора в тази професия започват от ниско ниво служители и си прокарват път нагоре в йерархията на тази професия като демонстрират управленски умения и способност за решаване на проблеми.

Управител в сферата на хазарта

В казината, той е отговорен за надзора на общите операции. Повечето от тях са били служители, които са били насърчавани.

Електро – енергиен дистрибутор

Такива хора са заемали позиции като механичен дистрибутор в електрически завод за контрол на потока на електроенергия. Обучението му на работното място е съчетано с професионален курс, който го е въздигнал на тази позиция.

 

Реклама