Печеливш бизнес по време на криза. Маркетингови стратегии

Експерти казват, че започване на бизнес в трудни времена е лоша идея. Когато нещата се усложнят, фирмите трябва да работят по – усилено, за да успяват и изплуват в условия на рецесия. В действителност, те съветват, че точно това е моментът, в който трябва да проработи маркетинга с пълна сила.  В края на краищата, това е оцеляване.

Въпреки, че няма магическа номер ние ви предлагаме няколко стратегии, които ще помогнат в привличането и растежа на клиентската база в условия на рецесия:

* Следете показателите на вашият маркетинг и се уверете, че той може да поеме нови клиенти.

* Осигурете качество преди всичко. Не е нужно съвършенство, а това да уверите клиентите си, че можете да им гарантирате качествени продукти и услуги. В противен случай, вашите маркетингови усилия, просто ще бъдат напразно.

* Разберете какво мислят сегашните и настоящите клиенти за продуктите ви.

* Ценете текущите си клиенти.

* Помислете за допълнителни продукти или услуги, които можете да предложите на потребителите си. Те вече знаят вашия бизнес, и по този начин ще бъде по – лесно да ги убедите да купуват.

* Погледнете назад в миналото и използвайте тези маркетингови стратегии, които са били успешни за бизнеса ви.

* Направете малко разследване, за да видите какви стратегии използват конкурентите ви. Може да ви бъдат от полза и да ги ползвате и вие.

 

Реклама