Тайните на успешния маркетинг

Печалбите на предприятията са изцяло зависими от търговията. В противен случай малко, ако въобще има такива, ще бъдат създадени. Но, какво е маркетинг все пак?

Маркетинг е това, което се прави, когато е необходимо да се убеди клиента да заплати необходимата цена за вашият продукт или услуга.

Какви са тайните на успешният маркетинг?

Тайна 1
Маркетингът да е приоритет в бизнеса ви
Основната причина клиента да реши да купи продукта или услугата ви се дължи на ефективен маркетинг. Маркетинговия процес започва в самото начало на бизнеса ви и продължава до неговия край.

Той започва с разработване на продукти и услуги, които гарантират, че ще задоволят потребностите на потенциалните клиенти, което води само по себе си до покупко – продажба. Следващата стъпка е цената, която да гарантира, че от нея бизнесът ще има печалба, а потребителите ще са доволни от нея.
Последната стъпка е насърчаване, когато бизнесът комуникира с потенциалните си клиенти за съществуването на ползите от продуктите или услугите си, за да ги примами да се свържат и научат повече. Маркетинга завършва с продажбата, когато стойността от ползата надвишава цената на продукта.
Можете да генерирате успешни продажби само когато сте положили положително развитие на продукта, цена, позициониране и насърчаване.

Тайната 2
Не бъркайте рекламата с маркетинга
Рекламата е само част от маркетинга. Често се бърка, че рекламата е другото име на маркетинга и тя е всичко, което трябва да се направи, за да се привлекат клиенти. И така се пренебрегват три много важни стъпки – продукт, цена и позициониране.
Следователно, вие ще загубите възможността да контролирате и развивате над 75% от маркетинга, който трябва да даде възможност на рекламата да успее.

Тайната 3
Не базирайте маркетинга само върху собствените си мнения и желания
Собствениците смятат, че правомощията им на шефове са достатъчни да определят маркетинга на бизнеса им. Това е само частично вярно. Като цяло вашите клиенти определят това в каква посока ще се движи маркетинга на компанията ви. Защото ако започнете да налагате мнението си на потенциалните купувачи ще се провалите гръмко. Съсредоточете се върху изпълнението на желанията и нуждите на клиентите си, от тяхна гледна точка, това ще увеличи техният брой.

Тайната 4
Научете всичко, което можете за потенциалните си клиенти
Направете задълбочено проучване за потенциалните си купувачи. Кои са те, къде живеят, какви доходи имат, колко са склони да плащат за продукта ви... И на базата на това проучване им предложете идеалният за тях продукт или услуга.

Тайните на успешния маркетинг

Тайната 5
Научете се как да държите настрана нежеланите клиенти
Вие имате правото да решите с кои клиенти ще работите и с кои не. Трябва да отсеете нежеланите клиенти по – от рано, за да можете да се съсредоточите върху желаните.
Но за целта трябва да установите кои са основните критерии, които да ви помогнат да реши кои потенциални клиенти са приемливи.

Тайната 6
Оценявайте стойността на съществуващите си клиенти
Често сте фокусирани върху набавянето на нови клиенти, че игнорирате съществуващите. Вашият бизнес вероятно няма да оцелее ако не оценявате съществуващите си вече клиенти, защото те са тези, заради които вие сте на пазара и отчитате печалби. А по какъв начин да им покажете, че сте им благодарни зависи от вас и възможностите на компанията ви.

Тайната 7
Създаване на положителна идентичност, която е различна от вашите конкуренти
Повечето клиенти сравняват. И се нуждаят от добра причина да изберат вашия продукт или услуга, за сметка на други. Ще имате повече продажби ако сте с нещо уникални на пазара.

Тайната 8
Помислете за емоционалната страна
При процеса за вземане на решение да се закупи нещо почти винаги започва с една емоционална нужда. Точно тя кара клиентите да обмислят закупуването на нещо.

 

Реклама