Изграждане на успешен бизнес. Бизнес идеи

Сам Уолтън е  основател на Wal - Mart, израснал в бедно семейство в Мисури по време на Голямата депресия. Докато расте се научава да цени стойността на парите и се научава как да ги съхранява.  
След като завършва университета в Мисури, започва работа за JC Пени и това му е първият сблъсък с търговията на дребно. Работи през Втората световна война, след нейният завършек той е успешен франчайзер на Бен Франклин. През 1962 г. той има идеята за отваряне на по-големи магазини, придържайки се към селските райони, където населението е с ниски доходи. И така основава Wal - Mart и започва историята на истинската търговия на дребно. Когато Уолтън умира през 1992 г., нетната стойност на богатството на неговото семейството се изчислява на над 25 билиона долара.  

Днес Wal – Mart е номер едно в света на търговията на дребно с над 4150 магазини.
Научете печелившата формула за бизнес на Уолтън:

Правило 1:
Поемете ангажимент за вашия бизнес. Вярвайте в това повече от всеки друг. Вие имате нужда от него. Ако обичате работата си, ще бъдете там всеки ден и ще се опитвате да го направите най – добрият бизнес в сферата си.

Правило 2:
Споделяйте печалбата с всичките си сътрудници, третирайте ги като партньори. На свой ред те ще се отнасят по същият начин и заедно ще преодолявате най – трудните препятствията в бизнеса. Но вие трябва да бъдете контрола.

Правило 3:
Мотивирайте  вашите партньори. Пари и собственост сами по себе си не са  достатъчни. Има нови и по-интересни начини за мотивация и предизвикателство в работата. Постоянно, всеки ден поставяйте им високи цели, насърчавайте конкуренцията по между им. Давайте награди за най – добре постигната задача. Преназначавайте в длъжност след всеки завършен проект. Давайте бонуси в работното време. Ще видите, че всичко това ще вдигне производителността на бизнесът ви, а от там и печалбата.

Правило 4:
Комуникирате с всички, които работят за вас. Опознайте ги. След като знаете неща за тях ще ви е по лесно да се разбирате. Колкото повече се разбирате, толкова повече ще ви е грижа един за друг, а колкото повече ви е грижа един за друг, толкова повече ще процъфтява бизнесът ви, защото той е част от вас.  

Правило 5:
Оценявайте всичко, което вашите колеги правят за бизнеса ви. Увеличавайте им заплатата поне веднъж годишно и давайте хубави бонуси след всеки завършен проект, това ще ви спечели лоялност от тяхна страна.
Казвайте им колко сте признателни и благодарни, че работят така всеотдайно за бизнесът ви. Няма човек, който не иска да чува това. Тези думи са напълно безплатни, а струват всъщност цяло състояние.

Изграждане на успешен бизнес. Бизнес идеи

Правило 6:
Празнувайте вашия успех. Вкарайте хумор в неуспехите си и си пожелайте те да станат успехи. Не се вземайте толкова на сериозно. Забавлявайте се. Покажете ентусиазъм в работата си. Той е "заразен". Нека всички работят със смях и желание.

Правило 7:
Слушайте всички във вашата компания какво мислят за процеса на работа. Ако има някой, който най – добре знае какво трябва да бизнесът ви това са служителите ви. Искайте съвети от тях, питайте ги за новите проекти какво мислят и как да се осъществят най – печелившо за компанията.

Правило 8:
Надхвърлете очакванията на клиентите ви. Ако го направите, те ще се връщат при вас отново и отново. Дайте им това, което искат - и малко повече. Нека знаят, че ги цените. Застанете зад всичко, което правите. Двете най – важни думи, които добре описват това е логото на Wal – Mart: "Удовлетворение Гарантирано."

Правило 9:
Контролирайте разходите си по – добре от конкуренцията. Това е мястото, където винаги можете да сте една крачка пред конкурентите си.  

Правило 10:
Правете го различно от останалите. Игнорирайте навиците на конкуренцията. Ако всички останали го правят по един и същи начин, вие бъдете различни и го направете съвсем различно. Това ще ви намери вашето уникално място на пазара и ще ви различава от "еднаквите".

 
Неща, които купувачите не искат да чуват Помислете внимателно за думите, които изричате на вашите постоянни...
3 малки, но важни съвета за по – добър интернет бизнес Без значение дали продавате свой продукт или рекламирате чужд,...
Как да бъдете по – добър мениджър Ако сте мениджър, който гони срокове, има все по високи цели, които са...

Реклама