Неприятните колеги

Винаги във всяка фирма без значение каква е нейната дейност има колеги, които направо те вбесяват по една или друга причина.
Все някой ще спъне завършването на проектът ви или пък ще забравил да го предаде на време.
Има и такива колеги, които уж случайно им вършите тяхната работа, а след това ни лук яли, ни мирисали.
Тези неприятни навици и начин на работа на колегите ви направо ви вбесяват и ви карат да ходите с нежелание на работа.

Кръшкачът
Закъснява за работа, все някак си успява да си намери друго – по – леко занимание при поръчка на някакъв проект и така той си тръгва на време, а вие час след него.
Какво да правите: Просто му кажете, че така няма да я бъде, няма да изкарвате и неговата заплата в никакъв случай.

"Хитрият"
Разпределя собствените си задължения на останалите си колеги. И след това ги вини ако има грешка в работата му. Да не говорим, че не си помръдва пръста да направи нещо, което не е в длъжностната му характеристика.
Какво да правите: Ако във вашата длъжностна характеристика не влизат тези задължения, които ви поставя въпросното лице, веднага се обърнете към шефа си и поискайте неговото мнение. 

Мързеливият
Отлага цялата работа за в последната минута. Все е забравил да ви предаде някаква информация или документ. А истината е, че просто не му се работи.
Какво да правите: Напомняйте му крайните срокове на всеки проект, ако не подейства предавайте проекта си без неговото участие, така той лично ще се оправдава на шефа ви.

Състезаващият се
Той е най – добрият и иска това да чуе от шефа си. Неговата работа е много повече свършена от вашата, работи до късно, идва рано и т.н.

Какво да правите: Обяснете му, че не ви се играе на тази игра и не сте заинтересовани изобщо, нека си намери друг съперник.

 
Убеждаващата комуникация В масовото съзнание понятието убеждаваща комуникация обикновено се...
Фактори, мотивиращи служителите Има редица проучвания и изследвания, които са правени с цел да се...
Продуктивни служители "Промяната на задачите повече от 10 пъти за един ден ви прави по –...

Реклама