Търговска  марка

Какво е търговска марка? Това е важен въпрос за хората, които притежават някаква компания или фирма.
Ако искате да имате възможно най-голям успех в бизнеса си, тогава е важно да разберете не само какво е това, но също така и как да предприемете стъпки за нейното създаване и утвърждаване. Фирмите, които ефективно използват стратегии за търговската си марка са склонни да бъдат най-успешни на пазара и то когато тава дума за привличането на нови клиенти и изграждането на лоялни взаимоотношения с всички клиенти.

Процесът на изграждане на търговска марка е свързан до голяма степен с изграждането на идентичността на Вашата компания. Ако искате потребителите да избират вашата организация, марката е от съществено значение. За да се превърнете в пазарен лидер в своята област, това е от съществено значение – вашата компания да е първата, която идва на ум на потенциалните ви клиенти когато се  нуждаят от продукта или услугата, която продавате.
Процесът включва диференциация на организацията от конкурентите и други лица чрез създаване на уникална идентичност на компанията. Брандингът (създаването на марката) включва използване на различни методи, проектиране позицията на марката, така че да е лесно разпознаваема от целевите потребители. Брандинг стратегиите са важен компонент за всеки ефективен маркетингов план. Има няколко различни неща, които можете да направите, за да създадете ясна идентичност на Вашата компания.

Лого дизайн
За да се създаде марка на фирмата ви, от съществено значение е да имате привлекателен и ефективен лого дизайн. А логото е графичен елемент, използван за изобразяване на визуалния образ на Вашата фирма. Използването на няколко лога не е добра идея. Трябва да имате един лого дизайн на всичките си рекламни материали и бизнес документи.
Вашето лого трябва да се разработи добре, за да бъде ефективно. То трябва да бъде добре проектирано, уникално и запомнящо се със своята идентичност на фирмата. Освен това, дизайнът трябва да бъде лесен за възпроизвеждане на всички ваши маркетингови материали. В идеалния случай, когато хората видят логото ви, те трябва незабавно да са на ясно, че то представлява вашия бизнес. Когато това се случи, вие ще знаете, че фирменото ви лого вече работи ефективно за търговската ви марка.  

Търговска  марка Корпоративни цветове
В допълнение към избора на лого дизайн е важно да се изберат и точните цветове на дружеството, които си съответстват с вашите фирмени печати, документи, продукти и онлайн материали.
Кока Кола, например, използва червен и бял цвят за логото на търговската си марка, а  Пепси - кралско синьо, бяло и червено.

Позициониране на послание
Ще изградите силна идентичност на марка си, ако имате точното и правилно позициониране на информацията която искате да предадете на клиентите си във всичките си маркетингови послания.
Производителите на безалкохолни напитки, както и компании, които правят много видове потребителски продукти, използват позициониране на изявления като част от своята търговска марка. Например, Кока Кола използва The Real Thing, а спрайт е използвал "The Un-Cola" като търговска марка в продължение на десетилетия.

Подобни статии:
 
Главните причини, поради които малкият бизнес се проваля Започването на малък бизнес е равносилно на Американската мечта. Но...
Какво трябва да знаем, ако отиваме да работим в чужбина Ако решите да работите в чужбина, трябва да знаете, че напускайки...
Митове и истини за парите " Пари, пари, пари, пари, пари! Някои хора ги имат, някои хора...

Реклама