Важна част от търговския цикъл е изслушването и даването на отговор на притесненията и трудностите, които изпитват бъдещите или потенциалните клиенти. Ето какво трябва да направите:

1. Изслушайте клиента си

Не избързвайте да отговаряте на всяко нещо, което той каже. Дайте му време, окуражете го да ви разкаже всичко, от което се притеснява. Ако не разберете цялата история, няма да знаете какво да кажете и какво да сторите.

2. Перефразирайте чутото до момента

Излагайки накратко какво са притесненията на клиента ви, всъщност вие искате допълнителна информация. Трябва да сте убедени, че той е казал всичко, за да не възникнет и други проблеми за разрешаване.

3. Задайте въпроси, свързани с проблема или пречката

Тук са нужни изтъченост и такт. Гледайте да разберете какво чувство се крие зад въпросната пречка и уверете клиента си, че вашият продукт е точно за него

4. Намерете разрешение на проблема

Когато вече сте убедени, че сте напълно наясно със ситуацията и причината за притеснението, можете да дадете убедеителен отговор.

5. Потвърдете отговора си

Можете да потвърдите отговора си като завършите с нещо от сорта на „Това премахва всички притеснения, нали Боб?“. Ако не пристъпите към тази крачка е много вероятно клиент ви наново да повдигне въпроса.

6. Сменете темата с "Между другото …"

"Между другото …" е една от най-убедителните фрази когато се опитвате да убедите друг човек. Използвайте я за да смените темата и да съсредоточите вниманието върху следващата. Недейте просто да говорите бе да спирате. Поемете съзнателна и целенасочена стъпка към презентацията си. / dimitkoster.com

Подобни статии:
 
Бизнес доклад Разрастването на бизнеса ви води до писането на официални бизнес...
Ръководни умения и емоционална интелигентност Лидерите трябва да знаят как да управляват настроенията в своите...
Как да задържите клиента Когато привлечете нов клиент, с който искате да работите и за в бъдеще...

Реклама