Няколко начина как да спестите пари

Ако търсите начини да спестявате пари, започнете с примера, които ви дават по-възрастните ви роднини, които са живели в трудни времена и често имат много креативни идеи за спестяване на пари.

Грижете се за вещите си лично
Нека това, което притежавате да е с приоритет за вас. Правилната поддръжка на колата и домакинските уреди, ще се намали необходимостта от скъпи ремонти.

Направи си сам
Приемете вашите потребности като нещо, което трябва да задоволите сам, без чужда намеса. Боядисване на косата, маникюр, косене на ливадата или почистване на дома не са трудни задачи, в повечето случаи.

Спрете да харчите като луди
За много хора, премахването на безсмисленото и безразсъдно пазаруване заема челно място в списъкът им за спестяване на пари. Пазарувайте само необходимото без излишното.

Търсене Онлайн спестявания
Преди да направите онлайн покупка, винаги проверявайте отстъпките и безплатните бонуси, които предлага сайта. Като например безплатна доставка или „купи 2 – получи 3” или пък талони с процент отстъпка за следваща покупка.

Няколко начина как да спестите пари

Бъдете търпеливи  
Ако трябва да купувате скъпа стока, дайте си някакъв срок от 30 дни, за да можете да сравните цените и по другите магазини и да спестите примерно 100 – 200 лева.
Обърнете внимание на промоции, отстъпки и бонуси.

Прекарвайте евтини уикенди
Вместо всеки уикенд да излизате и да се храните на вън или да ходите в някой Мол можете да си направите пица в къщи, да гледате филми със семейството си и да играете на монополи.

Изрежете допълнителните разходи
Накрая, когато вече преглеждате начините, с които да спестите пари идва ред да преразгледате бюджета си.

Подобни статии:
 
Бизнес идеи. Част 3 Природни ресурси и минно дело Селско стопански бизнес Бизнес със...
Петте финансови грешки, които най – често се допускат Bankrate.com обобщава петте най – важни такива грешки: Броите стотинките,...
Иновационен процес във фирмата Иновационния процес е най-важната част от цялостната стратегия на...

Реклама