Планиране на малкия бизнес

Планирането е подробен метод, предварително формулиран, за управление на всички или на част от бизнеса. Това не е нещо, към което трябва да се подхожда лекомислено. Въпреки, че много собственици на бизнес мислят за планирането като някакъв  прост процес, който трябва да мине, за да получат финансиране, има много други видове планиране, които могат да бъдат полезни на малкия бизнес, за да функционират ефективно.
Процесът на планиране обхваща доста неща в дълбочина. Това е "голямата картина",  погледът към процеса на планиране.

Има голямо разнообразие на алтернативни форми на планиране. Най-известният е родово бизнес план. Има много ресурси за въвеждането на бизнес план. Има много различни формати за структуриране на план.

Ако ще пишете бизнес план, за да получите финансиране за вашия бизнес, моят съвет е винаги да поискате от организацията за финансиране в какъв формат те предпочитат да бъде планът. Ако пък ще съставяте план, който не е за финансиране, може да следвате форматът, който работи най-добре за вас. Администрацията на малкия бизнес има своя собствена версия, бизнес план, шаблони, които помагат за лесното изграждане на бизнес план.
Моето лично предпочитание е да напишете своя бизнес план, във формат, който описва всяка част от икономическата дейност на организацията ви. Това изяснява за вас как смятате да се справите с всеки аспект от вашия бизнес, и показва всички потенциални инвеститори –  хубава цялостната картина на вашия бизнес. Едно добро планиране е планирането на ресурсите.
Друга важна част е, че ви позволява да разработите всеки раздел отделно.
Така че, добрият бизнес план ще включва:

Планиране на малкия бизнес *План за финансов мениджмънт  
*Правен план
*План на управление (която включва "Човешки ресурси" и стратегическо планиране)
*Маркетингов план
*Офис дизайн план
*Планът на производство

Заедно те дават общата картина на вашия бизнес, но всеки план може да се експлоатира  и променя при необходимост.

Собствениците на малък бизнес трябва да преценят тяхното лично и финансово бъдеще, в допълнение към своето бизнес бъдеще. Сигурността в света на финансите е да отклонявате рисковете. Обмисляйте сериозно създаването на общи лични и финансови планове за себе си, с различни цели и инвестиции, които ще ви осигурят сигурност в дългосрочен план.

 
ДОБЪР ЖИВОТ. Купете собственост за детето си. Дръжте правото си на собственост С други думи, ако притежавате...
60 – секундов гид за това, как да обучите служителите си Добра помощ може трудно да се намери, но вашата работа не е свършена...
Изграждане на успешен бизнес. Бизнес идеи. Търговия на дребно Сам Уолтън е  основател на Wal - Mart, израснал в бедно семейство в Мисури...

Реклама