Митове за рекламата

Има някои неща за рекламата, които тя не може да прави.
Нека да разсеем някои от най – разпространените погрешни схващания за нея. Ние ще ги наричаме реклами митове.

Мит 1: Ако продуктът не се продава добре, рекламирайте го

Дори и най – веселата, най – скъпата реклама  не може да накара хората да купуват нещо, което не искат. Тя може да създаде представа за даден продукт, може дори да накара хората да видят стоката.

Но ако клиентите знаят, че не харесват или не се нуждаят от този продукт, рекламата няма да ви помогне да продавате. В действителност, рекламата може да бъде искрата на провалът – с нея бихте могли да привлече вниманието към факта, че предлагате нежелани стоки.
Трябва да се рекламират продуктите – лидер, тези които се купуват, тези от които клиента има нужда. А не продуктите, които хващат прах в склада, щом са там, значи клиента няма нужда от тях и вие също нямате излишни пари да рекламирате една загубена кауза.  

Мит 2: Рекламата създава продажби  

Много хора смятат, че рекламата е маркетинга. Или, че рекламата значи продажба. Или, че всички те са едно и също нещо.
Маркетинга обхваща всички дейности, които са възникнали при движение на продукта от създаването на покупката, от проучванията на пазара до опаковката му.  
Рекламата е един от начините да научат хората за вашия продукт. Можете да го използвате, за да съобщите това, което клиентите ви ще получат от продукта ви и как той ще задоволи техните потребности и ще повиши стандарта им на живот. 
Това е добър маркетинг - една цялостна стратегия, която може да включва рекламата, за да се произвеждат  продажбите. Добра реклама може да създаде движение, интерес или изображение. Тя дори може да ви създаде позиция по отношение на конкуренцията. Но сама по себе си, рекламата не може да създаде продажби.
Митове за рекламата
Защо не? Защото другите маркетингови компоненти трябва да работят с нея. Тъй като другите компоненти на пазара трябва да се работи с него. Хората могат да искат много да си закупят продукта, които рекламирате, но няма да го направят ако:
* Не могат да си позволят да платят за него.
* Не могат да намерят мястото от където да си го закупят.
* Не харесват продукта.

Мит 3: Реклама може да манипулира хората да купуват.

Ако този мит е истина, тогава къде е тайната на успеха на някои рекламни агенции. Ако тайната на успеха съществуваше защо 80 на сто от новите продукти не успяват да се реализират на пазара? Защо затвърдени продукти изчезват?
Хората имат нужда от продукти и услуги, но те имат избор как да задоволят тези нужди. Тяхното решение да купят вашия продукт ще се основава на вярването им, че това, че той е това, което ще удовлетвори нуждите им. А също ще се основава и на готовността им да купуват.

 
Умни бизнес решения за начинаещи предприемачи 1. Действайте разумно преди да започнете или да инвестирате в бизнес....
Ниско разходни маркетингови стратегии Всеки обича идеята за рационализиране на маркетинговите си идеи с...
Как да поддържаме ефективни екипни взаимоотношения ЗА МЕНИДЖЪРИ Съобщавайте ясно целите. Служителите очакват от...

Реклама