Как едно бизнес съвещание да бъде ефективно

Ето ви десет неща, които можете да направите, за да имате по – ефективни бизнес съвещания: 

Избягвайте съвещанията.
Тествайте значението на среща с въпроса "Какво ще се случи ако няма съвещание?" Ако отговорът ви е "Нищо", тогава не свиквайте заседание.

Пригответе си цели.
Това са резултатите, които искате да получите в края на срещата. Напишете си целите преди съвещанието. Те трябва да са  ясни, пълни и специфични. Също така, уверете се, че те могат да бъдат постигнати с наличните ви хора, ресурси и време.

Предизвиквайте всяка цел.
Попитайте се: "Има ли друг начин да се постигнете това?" Например, ако искате да разпространявате информация, можете да го направите по телефон, факс, поща, електронна поща, или фейс контакт.
Уверете се, че съвещанието е екипна дейност.
Как едно бизнес съвещание да бъде ефективно
Изгответе дневния ред.
Всеки знае, че един добре изготвен дневен ред води до ефективно заседание. И все пак, много хора "спестяват време" за това. Среща без дневен ред е като пътуването без билет. Това ще ви гарантира по – дълго заседание с малки резултати.

Информирайте другите.
Изпратете дневния  ред преди заседанието на участниците в него. Това им помага да се подготвят за съвместната ви работа на съвещанието.

Поемете контрол.
Ако се окажете на съвещанието без списък на обсъжданите въпроси – тръгнете си.
Ако ви се налага да останете подгответе дневният ред на съвещанието. Напишете списък с най – важните въпроси по, които да работите.

Как едно бизнес съвещание да бъде ефективно

Съсредоточете се върху проблема.
Избягвайте истории, вицове и несвързани въпроси. Въпреки, че е забавно спестете забавното за социални случаи. Заседанията са сериозна работа и изискват такова отношение.  
Бъдете  селективни.
Поканете само тези, които могат да допринесат за постигането на целите заложени в съвещанието. Тълпи от наблюдатели и симпатизанти ще провалят прогреса на срещата.

Време за бюджета.
Никой няма да похарчи $ 1000 за 10 молива, но той винаги трябва да бъде обсъждан на всяко едно бизнес съвещание.

Използвайте структурирани дейности във вашите съвещания.
С този процес от инструменти държите контрола, докато се осигури равнопоставено участие и систематичен напредък по пътя към резултатите.

 
Топ 10 на нещата, които никога не трябва да казвате на шефа си Номер 10 "Невъзможно! Това не може да се направи!" Това не иска...
Примерен бизнес бюджет Ако сте кандидатствате за кредит, който да ви помогне с разходите на...
Най – добри в обслужването на клиенти Как да сте добри  в обслужването на клиентите във вашият бизнес? Най...

Реклама