Правилата на мъдростта

Някои от тези правила ще ви върнат 100 или 1000 години назад във времето, но това е добре, защото само ако ги следвате и уважавате ще бъдете истински мъж. Те ще ви помогнат да просперирате и да бъдете уважаван в обществото.

Даже и шефът трябва да си нацапа ръцете
Не карайте хората под вас да вършат вашата работа, която не сте свършили или която трябва да свършите. Ако сте лидер покажете как трябва да стават нещата на подчинените си, дайте им пример.

Шепа късметът е по-добре от една планина на мъдрост
Колкото и умен да сте има неща в живота за които трябва да сте подготвени. Дори и мъдрият човек може да се подхлъзне на леда. Не подценявайте силата да бъдете на точното място в точното време.

Правилата на мъдростта

Оставете врага ви да ви води
Колкото повече се опитвате да противодействате на врага си, толкова повече „оръжия” ще има той да ви нарани. Оставете врага си да говори, защото информацията е сила и власт и тя може да разрушава.

В брой си е в брой
Когато парите са ви в ръцете няма може би, няма ако, няма кредитни проверки, няма нищо. Парите в брой винаги са пред кредитните карти. Силата да е във ваши ръце постоянно.

Никога не се откривайте на  100% пред  някого или за нещо си
Ако имате добра идея за това как да станете милионер никога не казвайте на никого всички подробности за плана си. Винаги имайте скрити карти, разкривайте само 75% или 90% от плана, ако се наложи. Това ще ви предпази и гарантира, че вашата голяма идея ще си остане само ваша.

Никога не вземайте решения когато сте ядосан
Умните и внимателните мъже осъзнават, че трябва да са с чисто съзнание когато мислят и взимат решения. Когато сте ядосани говорят хормоните, не вие. Тогава няма логика няма, няма мислене, а само импулсивно изкарване на гнева.  Вземането на някакво, каквото и да е решение когато сте афектирани, е лошо решение, винаги съжалявате след това.

Мъжът е нищо без думата си
Едно от малкото неща, които всеки беден мъж има е думата му. И тя никога не трябва да бъде нарушавана. Винаги спазвайте обещанията си, защото в минутата в която някой не ви повярва значи силата на думата ви е загубена.

Дръжте си устат затворена, ако трябва да лъжете, направете го кратко и лесно
Ако нямате нищо умно да кажете, тогава не казвайте нищо. Даже и да имате какво да кажете, не го правете, защото така ще дадете само повече амуниции на другият, за да ви „застреля”. Ако устата ви е затворена грешките ви ще изчезнат като динозаврите – трайно и завинаги.

Когато не можете да спечелите войната като играете честно. Променете правилата или по – добре премахнете ги
Да спечелиш не значи, че трябва да играеш по правилата. Ето това означава победа. Ако искате да напреднете в живота вие трябва да научите правилата само на едната страна във войната.

Правилата на мъдростта

Никога не забравяйте предателство
Никога.

Женският гняв винаги може да се укроти с диамантен пръстен
Когато една жена получи диамантен пръстен тя си затваря устата и е щастлива.

Зад всеки велик мъж стои велика жена
Няма велик и преуспяващ мъж, който да няма такава жена до себе си.

Нищо не трае вечно
Дали това е любов, щастие, успех в бизнеса, външният вид или косата ви, нищо не трае вечно. Това е факт и е очевидно.

Никога не давайте съвет на някой, който не търси такъв
В такива случаи винаги ще изглеждате като самонадеян, самовлюбен и арогантен идиот. Мъж, който си вре носа там където не му е работата. А никой мъж на място не иска това, нали? Съвети се дават само, когато ви поискат. Това е не само правило, но и закон.

 
Най – ефективните методи за маркетингово проучване Един от най – съществените такива е Наблюдението. Това е метод, който ...
Бизнес с билки. Бизнес идеи Билките са най – старият природен дар, с който се лекуват хората. В...
Мираж ли са ниските цени на имотите? Напоследък от всички рекламни издания, чрез които се предлагат...

Реклама