Как да завършите един разговор

Има хиляди статии за това как да започнете един разговор, но почти няма как да го завършите. Има много причини да желаете да сложите край на разговор, дори ако сте направили опит да го започнете – досада, отегчение, събеседник идиот, бързате и т.н. Затова ние ви предлагаме един наръчник от 4 стъпки, в който сме ви показали как се приключва диалог.

Дайте сигнал за завършване на разговора
Първата стъпка към края на всеки разговор е много подобна на първата стъпка при започването на всеки разговор – поздрав и здрависване. Невербалните знаци винаги са на първо място във всеки разговор, независимо дали го започвате или завършвате. Те показват че сте учтив и възпитан. Можете да опитате някои тактики, като постепенно да измествате местоположението си към изхода от помещението, в което водите разговора.    

Как да завършите един разговор

Поемете контрол върху разговора
Когато вие доминирате в разговора вие ще го и завършите.  Вие сте този, който говори, така, че след като се изприказвате можете да приключите разговора с един анекдот, което винаги означава край на темата.
След това направете преход като включите някои комплимент или бихте могли да преразгледате предишна тема, някои предстоящи събития, като например интервюто или почивка... Правейки това вие ще излезете незабелязано от разговора, който искате да приключи.

Приключете разговора физически
Ръкостискане, прегръдка, телефонен номер или визитна картичка. Те представят церемониален момент, малък обред на преминаване към  завършване на разговора.

Махайте се от там
Сега е времето да си тръгнете. След като сте изпълнили всичките по горе описани стъпки идва времето на тръгването. Няма причина да оставате повече със събеседника си.

 
Маркетингов план на бизнесът ви Няма съмнение, че бизнесът няма граници за растеж когато говорим за...
Психология на ценообразуването или изкуството да продаваме чрез примамливи цени Автор: oborudvane-magazini.com За някои цената на продуктите, които купуваме е...
Облекло за успешна бизнес среща Независимо дали сте собственик на бизнес или нает работник, все някога...

Реклама