Митовете на успеха

„Гледайте преди да скочите”. Когато мислите за тази идиома, не забравяйте, че тя няма за цел толкова да ви предпази от получаването на нещо твърде бързо, а за да ви помогне да разберете от какво ще сте заобиколени в момента на скока. Например, ако искате да предприемете пътуване, трябва да имате точна представа какво да очаквате, когато отидете  там - и какво да не очаквате. Същото се отнася и за стремежът ви  към успех в кариерата.

Определението за успех може да варира в зависимост от вашите очаквания, има милиони начини да го постигнете. Твърде често обаче, когато хората се стремят към успеха те не гледат преди да скочат благодарение на нереалната форма на очакванията им.
Наистина успелите хора в бизнеса, а дори и в личния живот са фокусирани върху това да правят подходящи и етични неща за дадената ситуацията.

Трябва да сте работохолик, за да успеете в бизнеса
Усилената работа е обща характеристика на успелите хора, но когато се работи умно, а не непрекъснато. Това означава, че няма нищо лошо в това да си взимате обедната почивка, ваканциите и да  не си носите работата всеки ден в къщи, защото точно това е билетът към успехът.
Успелите хора разполагат с времето си, не работят 24 часа - 7 дни в седмицата. Разбира се, те могат да проверяват електронната си поща и да водят бизнес разговори по всяко време, но успелите хора знаят как да направят всичко наведнъж. И го могат това, защото знаят как да балансират тяхната бизнес работа и личен живот. С една дума, намерете правилният индивидуален баланс, който ви позволява да увеличите вашата професионална и лична производителност.

Дипломите от големите университети са задължителни
Това е било важно преди време, но сега всеки има магистърска степен от някой университет. Да, много е важно да сте завършили някой бизнес колеж, защото това за вас е чудесно.
В крайна сметка, всичко зависи от това как се представяте и това, как действително можете да допринесете за ситуацията, в която ще определи вашия успех и потенциал. Успешните хора работят с резултати за проспериране на бизнесът им, те не работят с дипломи.

Парите определят успехът
Парите са страхотно нещо, но те нито те правят щастлив, нито нещастен, въпреки гъвкавият избор, които ви предоставят. Когато определяте успеха по размера на портфейла си, вие ще научите тъжната новина, че някой винаги има повече от вас, освен ако не сте Бил Гейтс и Уорън Бъфет.
Парите могат да купят хубави вечери, хубави домове, автомобили, както и почти всичко друго, но нямат абсолютно никаква цена, когато става въпрос за истински приятели и значими отношения със семейството. Освен това, всички пари на света няма да свърши работа, която ви очаква, за да станете успешен бизнесмен, а те могат да бъдат само резултат от вашите цели.
Успехът е низ от постигнати цели и поставянето на много повече.

 
Прости стратегии, който ще улеснят работата ви Отивате на работа и имате само 8 часа да свършите всичко. А това...
Топ 10 на нещата, които никога не трябва да казвате на шефа си Номер 10 "Невъзможно! Това не може да се направи!" Това не иска...
Как да изпълните маркетинговия си план След като сте сложили и последната точка на маркетинговият си план...

Реклама